Η πιο γλυκιά εκδοχή της! Συνταγή του chef Μάριου Χ’Ιωσήφ.
ΥΛΙΚΑ
- 2 στήθη πάπιας, με την πέτσα (250 γρ. το καθένα)
- 3 κ.γλ. αλάτι
- 3 πρέζες πιπέρι
- 2 κ.γλ. mixed spices
- 1 κ.γλ. τζίντζερ, αποξηραμένο, αλεσμένο
- 70 γρ. βούτυρο
- 15 γρ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. κρεμμύδι
- 200 γρ. κουμανταρία
- 200 γρ. χυμό μούρων
- 50 γρ. σιρόπι σφενδάμου
- 6 σύκα αποξηραμένα, κομμένα στα 4
- 2 κ.γλ. θυμάρι, αποξηραμένo
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Χαράξτε την πέτσα από τα στήθη πάπιας σε σχήμα ρόμβων. Τοποθετήστε τα στο βαθύ δίσκο του Varoma, ραντίστε με 2 κουταλάκια αλάτι, 2 πρέζες πιπέρι, 2 κουταλάκια mixed spice, 1 κουτάλι τζίντζερ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 70 γρ. βούτυρο, 15 γρ. ελαιόλαδο, 150 γρ. κρεμμύδι, κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 3
Σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 4
Προσθέστε στο κάδο 200 γρ. κουμανταρία, 200 γρ. χυμό μούρων, 50 γρ. σιρόπι σφενδάμου, 6 σύκα, 2 κουταλάκια θυμάρι, το υπόλοιπο 1 κουταλάκι αλάτι, την υπόλοιπη 1 πρέζα πιπέρι, τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό 25 λεπτά/120°C/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε στο γκριλ για 5 λεπτά. Εναλλακτικά, τσιγαρίστε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι για 1-2 λεπτά, για ένα πιο ροδοκόκκινο χρώμα.
Βήμα 5
Αφήστε την πάπια να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά. Κόψτε τα στήθη πάπιας διαγώνια σε πάχος 1 εκ. και περιχύστε με λίγη σάλτσα. Σερβίρετε με την υπόλοιπη σάλτσα στο πλάι.
Συμβουλές
Σερβίρετε με πουρέ γλυκοπατάτας ή ρύζι
Συνταγή από: Thermomixcyprus
+ There are no comments
Add yours