Η πιο γλυκιά εκδοχή της! Συνταγή του chef Μάριου Χ’Ιωσήφ.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 στήθη πάπιας, με την πέτσα (250 γρ. το καθένα)
  • 3 κ.γλ. αλάτι
  • 3 πρέζες πιπέρι
  • 2 κ.γλ. mixed spices
  • 1 κ.γλ. τζίντζερ, αποξηραμένο, αλεσμένο
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι
  • 200 γρ. κουμανταρία
  • 200 γρ. χυμό μούρων
  • 50 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 6 σύκα αποξηραμένα, κομμένα στα 4
  • 2 κ.γλ. θυμάρι, αποξηραμένo

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Χαράξτε την πέτσα από τα στήθη πάπιας σε σχήμα ρόμβων. Τοποθετήστε τα στο βαθύ δίσκο του Varoma, ραντίστε με 2 κουταλάκια αλάτι, 2 πρέζες πιπέρι, 2 κουταλάκια mixed spice, 1 κουτάλι τζίντζερ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 70 γρ. βούτυρο, 15 γρ. ελαιόλαδο, 150 γρ. κρεμμύδι, κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 3

Σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 4

Προσθέστε στο κάδο 200 γρ. κουμανταρία, 200 γρ. χυμό μούρων, 50 γρ. σιρόπι σφενδάμου, 6 σύκα, 2 κουταλάκια θυμάρι, το υπόλοιπο 1 κουταλάκι αλάτι, την υπόλοιπη 1 πρέζα πιπέρι, τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό 25 λεπτά/120°C/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε στο γκριλ για 5 λεπτά. Εναλλακτικά, τσιγαρίστε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι για 1-2 λεπτά, για ένα πιο ροδοκόκκινο χρώμα.

Βήμα 5

Αφήστε την πάπια να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά. Κόψτε τα στήθη πάπιας διαγώνια σε πάχος 1 εκ. και περιχύστε με λίγη σάλτσα. Σερβίρετε με την υπόλοιπη σάλτσα στο πλάι.

Συμβουλές

Σερβίρετε με πουρέ γλυκοπατάτας ή ρύζι

Συνταγή από: Thermomixcyprus 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours