Οι φετινοί κουραμπιέδες μου έχουν σαν βάση το αλεύρι βρώμης και παίρνουν όλη τη γεύση τους από το Βιτάμ και το καβουρδισμένο αμύγδαλο. Το Βιτάμ είναι κάθε χρόνο το άρωμα και η γεύση των Χριστουγέννων, απαραίτητο στοιχείο για να μοσχοβολήσει η κουζίνα. Δίνει βελούδινη υφή και πλούσια γεύση σε κάθε συνταγή, ενώ παράλληλα είναι πλούσιο σε βιταμίνη D και πηγή βιταμινών Α και Ε.

Tip 1: Αντί για αλεύρι βρώμης μπορείς να βάλεις λευκό.

Tip 2: Μπορείς αντί για ζάχαρη άχνη να χρησιμοποιήσεις άχνη στέβιας – ερυθριτόλης με μηδενικές θερμίδες.

Υλικά

  • 100 γρ. μέλι
  • 100 γρ. αμύγδαλο λευκό
  • 400 γρ. Βιτάμ
  • 630 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλια
  • 3 κρόκους
  •  200 γρ. ζάχαρη άχνη (ή άχνη στέβιας – ερυθριτόλης)

Για το άχνισμα

Εκτέλεση

  • Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Το Βιτάμ πρέπει να είναι πολύ μαλακό και τουλάχιστον 2 ώρες πάνω στον πάγκο της κουζίνας.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στον αέρα.
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε 2 μεγάλα ρηχά ταψιά
  • Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 8-10 λεπτά στο φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Έπειτα τα ψιλοκόβουμε.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το Βιτάμ, το μέλι και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μίγμα
  • Έναν έναν ρίχνουμε μέσα τους κρόκους, γιατί πρέπει να τους “πίνει” το μίγμα κάθε φορά.
  • Προσθέτουμε και τη βανίλια και χτυπάμε για ακόμα 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη φαρίνα βρώμης κι ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο κι ανακατεύμε με τη σπάτουλα
  • Πλάθουμε τους κουραμπιέδες (περίπου 60 κομμάτια) και μεταφέρουμε στα ταψιά.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά ώστε να ροδίσουν καλά και να σκάσουν, δηλαδή να κάνουν ανοίγματα στην επιφάνεια.
  • Τους αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και τους αχνίζουμε.

Πηγή:coolartisan.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author