Γιουβέτσι με κιμά (πικάντικο), και ψίχουλα μπούκοβου – σκόρδου

Θα χρειαστείτε:

-500 γρ. Κριθαράκι ΜΑΚΒΕΛ

-500 γρ. Κιμά Μοσχαρίσιο

-300 γρ. Κρεμμύδια ξηρά ψιλοκομμένα

-750 ml Ζωμό Κοτόπουλου

-4 Ντομάτες τριμμένες ή ένα Κονκασέ

-100 ml Λευκό ξηρό Κρασί

-2 Σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένες

-80 ml Ελαιόλαδο

-1/2 κ.γ. Μπαχάρι σε σκόνη

-2 Φύλλα Δάφνης

-Αλάτι και φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

-Ψίχουλα (μπαγιάτικου), ψωμιού

Εκτέλεση:

Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε αργά τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο μισό λάδι, σε σχετικά χαμηλή φωτιά μέχρι να μελώσουν.

Αδειάζουμε όλο το μείγμα σε ένα μπολ. Ρίχνουμε στο ίδιο σκεύος 3 κουταλιές από το λάδι, το μπαχάρι και τη δάφνη, ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και απλώνουμε τον κιμά.

Τον σοτάρουμε χωρίς να τον ανακατεύουμε και κομματιάζουμε μέχρι να ροδίσει και να αρχίσει να “πιάνει” στον πάτο. Στην συνέχεια τον γυρίζουμε ώστε να ροδίσει και από την άλλη μεριά, μέχρι να αποκτήσει όψη ξηροψημένου μπιφτεκιού.

Στην συνέχεια τον κομματιάζουμε ώστε να έχουμε στο τέλος έναν καλά καβουρδισμένο κιμά (στεγνό). Σβήνουμε τον κιμά με το κρασί, μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε τις ντομάτες.

Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια καλή βράση και το τραβάμε από την φωτιά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.

Αδειάζουμε το μείγμα του κιμά σε ταψί (ή πυρίμαχο σκεύος) και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο το κριθαράκι και το ζωμό κοτόπουλου, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 20΄ μέχρι να μελώσει το κριθαράκι μας.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 λεπτοκομμένες σκελίδες σκόρδο και 1 κ.γ. μπουκοβο, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το λάδι μας κόκκινο.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τα ψίχουλα και συνεχίζουμε ανακατεύοντας μέχρι να κοκκινίσουν και να ψηθούν μέσα στο λάδι.

Πριν τελειώσει το γιουβέτσι (5’), βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, πασπαλίζουμε τα πικάντικα ψίχουλα στην επιφάνεια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για πέντε λεπτά.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours