Τραγικό θάνατο βρήκαν 43 άνθρωποι από πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο Νέο Δελχί, στο οποίο υπάρχουν επίσης κοιτώνες στους οποίους διαμένει ένας αριθμός εργαζομένων, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Τα θύματα είναι “εργάτες που κοιμόντουσαν στο εσωτερικό του κτιρίου αυτού που έχει τέσσερις ή πέντε ορόφους”, σημείωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Νέου Δελχί.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι διασώθηκαν από τα σωστικά συνεργεία, πρόσθεσε.

Οι πυροσβέστες ενημέρωσαν ότι οι συνθήκες πρόσβασης στο Μπαζάρ Σαντάρ, μια σημαντική αγορά χονδρικής της πρωτεύουσας, είναι αυτήν τη στιγμή πολύ δύσκολες.

Το κτίριο που τυλίχθηκε στις φλόγες ήταν γεμάτο σχολικές τσάντεςπλαστικές σακούλες και υλικό περιτυλίγματος, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης πυρκαγιών, οι οποίες σημείωσαν ότι προς το παρόν δεν γνωρίζουν τα αίτια της πυρκαγιάς.

“Οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι άνθρωποι που κοιμόντουσαν την ώρα που ξέσπασε η φωτιά και πέθαναν από ασφυξία“, σημείωσε επίσης.

Σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ινδίας, εργοστάσια και μικρές κατασκευαστικές μονάδες βρίσκονται σε παλιές συνοικίες όπου οι τιμές των ακινήτων είναι πιο χαμηλές.

Το βράδυ τα κτίρια αυτά χρησιμεύουν συχνά και ως κοιτώνες για τους φτωχούς εργάτες, οι οποίοι είναι στην πλειονότητά τους μετανάστες και προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα μένοντας εκεί.

Πηγή:nooz.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours