Μάσκα ομορφιάς: Εξαφανίστε ατέλειες και σημάδια γήρανσης από το πρόσωπό σας με 2 υλικά που έχετε στο σπίτι

Μάσκα προσώπου: Παρακάτω έχουμε για εσάς μια πολύ αποτελεσματική DIY μάσκα προσώπου που θα σας χαρίσει λάμψη χωρίς να χαλάσετε πολλά χρήματα.

Μάσκα προσώπου: Με ασπιρίνη και γιαούρτι

Η ασπιρίνη είναι ένα φάρμακο που έχει γίνει δημοφιλές τα τελευταία χρόνια ως ένα συστατικό χαμηλού κόστους για την αντιμετώπιση πολλών δερματικών προβλημάτων.

Συνήθως χρησιμοποιείται για τον πόνο και για την καρδιαγγειακή υγεία. Οι χημικές ουσίες που περιέχει η ασπιρίνη έχουν ορισμένες πολύ ξεχωριστές ιδιότητες ως αναφορά την υγεια του δέρματος. Η ασπιρίνη περιέχει λιποδιαλυτές ουσίες γνωστές ως υδροξέα, τα οποία χρησιμοποιούνται σήμερα σε κρέμες και σε απολεπιστικά προϊόντα. Οι ουσίες αυτές μειώνουν την εμφάνιση σημαδιών και κηλίδων. Επίσης το σαλικυλικό οξύ στην ασπιρίνη έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιγηραντικές ιδιότητες.

Εδώ θα ενισχύσουμε τη δράση της ασπιρίνης προσθέτοντας γιαούρτι. Το γαλακτικό οξύ που περιέχει, μαζί με τις αντιοξειδωτικές ουσίες και τα προβιοτικά του, ρυθμίζουν το pH του δέρματος.

Μάσκα προσώπου: Πώς θα τη χρησιμοποιήσετε;

Υλικά:

  • 6 ταμπλέτες ασπιρίνης
  • 1/4 του φλιτζανιού γιαούρτι (50 γραμμάρια)
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι (50 γραμμάρια)

Οδηγίες:

  • Τρίψτε την ασπιρίνη με γουδί και γουδοχέρι μέχρι να γίνει σκόνη.
  • Αναμείξτε τη με το γιαούρτι και το μέλι.
  • Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να γίνει κρεμώδες
  • Εφαρμόστε στο δέρμα σας

Η καλύτερη ώρα για να την εφαρμόσετε είναι μετά τον καθαρισμό του μακιγιαζ σας πριν κοιμηθείτε το βράδυ.

Απλώστε την μάσκα στο πρόσωπο σας. Επειτα αφήστε την να δράσει για 20 λεπτά. Μετά ξεβγάλτε με χλιαρό προς ζεστό νερό τρίβοντας το πρόσωπο σας με απαλές κινήσεις.

Καλό θα ηταν να εφαρμόσετε την μάσκα αυτή σε μια μικρή περιοχή για να δείτε αν έχετε καποια αλλεργική αντίδραση. Επίσης για να δράσει η μάσκα θα χρειαστεί να την εφαρμόσετε πολλες φορές.

Πηγή:enimerotiko.gr

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours