Ο Ντατάνα, γνωστός για τις νεκροκεφαλές που φιλοτεχνεί, όπως είπε… πείνασε, και γι’ αυτό ξεκόλλησε το φρούτο από τον τοίχο και ξεκίνησε σιγά σιγά να το τρώει την ώρα που μια πληθώρα ανθρώπων απαθανάτιζε τη στιγμή με το κινητό του.

Mπανάνα ήταν και πάει… Καλλιτέχνης – βάνδαλος έφαγε την «μπανάνα έργο τέχνης», το «έργο» του «ιδιοσυγκρασιακού» Ιταλού εικαστικού Μαουρίτσιο Κάτελαν με τίτλο «Comedian»,  η οποία όμως φαγώθηκε από τον εξίσου εκκεντρικό καλλιτέχνη Ντέιβιντ Ντατάνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, o Ντατάνα, γνωστός για τις νεκροκεφαλές που φιλοτεχνεί, όπως είπε… πείνασε, και γι’ αυτό ξεκόλλησε το φρούτο από τον τοίχο και ξεκίνησε σιγά σιγά να το τρώει την ώρα που μια πληθώρα ανθρώπων απαθανάτιζαν τη στιγμή με τα κινητά τους.

Όπως τόνισε ο ιδρυτής της γκαλερί, Εμανουέλ Περοτίν, το έκθεμα απέκτησε ένα ολοκαίνουργιο νόημα, αφού «η τέχνη του Μαουρίτσιο δεν στέκεται στα αντικείμενα, αλλά στο πως αυτά κινούνται μέσα στον κόσμο».

«Ο Ντατάνα.δεν κατέστρεψε το έργο τέχνης… Η μπανάνα είναι ιδέα» σχολίασε από πλευράς του ο διευθυντής της γκαλερί Λουσιέν Τεράς.

Πηγή: skai.gr

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours