Βρετανία: Ηχηρές παραιτήσεις δύο κορυφαίων υπουργών

Την παραίτησή του από την κυβέρνηση ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ

Την ίδια ώρα, την παραίτησή του υπέβαλε ο Βρετανός υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ όπως έγινε γνωστό από την βρετανική κυβέρνηση με ανακοίνωση.

Οι δύο υπουργοί γνωστοποίησαν μέσω αναρτήσεών τους στο twitter τους λόγους των παραιτήσεών τους, αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον του Μπόρις Τζόνσον.

Ο Ρίσι Σουνάκ έγραψε χαρακτηριστικά: «Το κοινό δικαίως αναμένει από την κυβέρνηση να ασκείται σωστά, με επάρκεια και σοβαρότητα. Αναγνωρίζω ότι αυτή μπορεί να είναι η τελευταία μου υπουργική θέση, αλλά πιστεύω ότι αυτά τα πρότυπα αξίζουν να αγωνιστούμε γι’ αυτά και γι’ αυτό παραιτούμαι». Στο tweet του ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών κοινοποιεί και την επιστολή της παραίτησής του.

Από την πλευρά του και ο απερχόμενος υπουργός Υγείας, Σατζίντ Τζαβίντ έγραψε στο twitter: «Μίλησα με τον Πρωθυπουργό για να υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας. Ήταν τεράστιο προνόμιο να υπηρετήσω αυτόν τον ρόλο, αλλά λυπάμαι που δεν μπορώ πλέον να συνεχίσω με καλή συνείδηση στη θέση αυτή».

About Post Author