Το Sobrino de Botin στη Μαδρίτη λειτουργεί χωρίς διακοπή από το 1725.

Ένα από τα must ενός ταξιδιού στη Μαδρίτη είναι να φάτε στο Sobrino de Botin, ένα από τα παλαιότερα εστιατόρια του κόσμου, που λειτουργεί ασταμάτητα από το 1725.

Η σπεσιαλιτέ του είναι το γουρουνάκι γάλακτος (cochinillo) σε ξυλόφουρνο και μάλιστα σερβίρεται εκεί από ακόμη παλαιότερα: Σε έγγραφο του 1590 σημειώνεται ότι στον ίδιο χώρο λειτουργούσε πανδοχείο, και σέρβιρε από τότε cochinillo!

Σχετική εικόνα

Το Sobrino de Botin, δίπλα στην Πλάθα Μαγιόρ, ιδρύθηκε στο χώρο του πανδοχείου από έναν Γάλλο, τον Ζαν Μποτίν και το κληρονόμησε ο ανιψιός του. Γι’ αυτό και το όνομα του εστιατορίου μεταφράζεται ως Ανιψιός του Μποτίν.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πώς ετοιμάζεται το cochinillo και πώς ψήνεται στον ίδιο ξυλόφουρνο του 1725.

Μάλιστα, η φωτιά στον συγκεκριμένο φούρνο διατηρείται μονίμως αναμμένη, καθώς αν σβήσει είναι πολύ δύσκολο να ξαναζεσταθεί ο φούρνος και να ετοιμαστεί το γουρουνόπουλο.

Μιλάμε για μια φωτιά που δεν έχει σβήσει εδώ και 295 χρόνια!

Πηγή:gazzetta.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours