Αrt Athina 2023 – «We are the Rainbow» 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2023 στο Ζάππειο Μέγαρο

Περιπέτειες τέχνης για μικρά και μεγάλα παιδιά από την Art Athina και το KROMA

Μήπως ήρθε η στιγμή να ανακαλύψει το παιδί σας πως μπορεί να φτιάξει το πορτοκαλί χρώμα; Να δημιουργήσει το δικό του tag  όπως κάθε γκραφιτάς; Και να κεντήσει με πολύχρωμα νήματα στη γραφή Μπράιγ; 

Όλες αυτές τις εμπειρίες και πολλές ακόμη θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου θα βρίσκεται σε εξέλιξη η Art Athina 2023. Η φουάρ διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

H μεγαλύτερη ετήσια εικαστική διοργάνωση γιορτάζει φέτος τα 30της χρόνια και υποδέχεται 67 αίθουσες τέχνης από εννέα χώρες επενδύει στη δημιουργία νέας γενιάς φιλοτέχνων, και όπως κάθε χρόνο, και φέτος θα φιλοξενήσει το Kids’ Educational Program σχεδιασμένο  από τον μη κερδοσκοπικό διεθνή κοινωνικό φορέα Σύγχρονης Τέχνης και Πολιτισμού, ΚROMA, για παιδιά ηλικίας άνω των τεσσάρων ετών, εφήβους και τους συνοδούς τους.

Εμπνεόμενοι από το ουράνιο τόξο και τις έννοιες της ελπίδας, ομορφιάς και συμπεριληπτικότητας που συμβολίζει όχι μόνο η πολύχρωμη αψίδα, αλλά και τα ίδια τα παιδιά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 2023 υπό τον τίτλο «We are the Rainbow»  περιλαμβάνει 17 εργαστήρια και 11 εισηγητές θα περιμένουν τους μικρούς φίλους και φίλες της έκθεσης για να εξερευνήσουν μαζί το μαγικό κόσμο της τέχνης με απώτερο σκοπό, πέρα από τη γνώση, να ανακαλύψουν και να εκφράσουν τον καλλιτεχνικό τους εαυτό. Υπό την επιμέλεια εικαστικών, εκπαιδευτικών, ιστορικών τέχνης κ.α., τα εργαστήρια του προγράμματος έχουν διαμορφωθεί ώστε να προσεγγίζουν το εκάστοτε θέμα πολύπλευρα, συμβάλλοντας έτσι στη ολιστική ανάπτυξη των παιδιών. 

Οι θεματικές καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα από διάφορες μορφές τέχνης, όπως: κολάζ, ζωγραφική, γλυπτική, αρχιτεκτονική, θεατρικό παιχνίδι, street art, χαρτοκοπτική και πολλά ακόμη στα οποία οι συμμετέχοντες εκφράζονται, συνδιαλέγονται με σημαντικούς καλλιτέχνες και διασκεδάζουν δημιουργώντας.

Ακόμη όμως κι αν το πρόγραμμά σας δεν επιτρέπει τη συμμετοχή του μικρού σας καλλιτέχνη σε κάποια από τις οργανωμένες δραστηριότητες, η ομάδα του KROMA έχει προγραμματίσει μια σειρά ελεύθερων δράσεων για όλα τα παιδιά, χωρίς περιορισμό που περιλαμβάνουν ένα διαδραστικό installation, όπου ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να κάνει εικαστικές παρεμβάσεις, δημιουργώντας ένα συλλογικό έργο τέχνης που αλλάζει διαρκώς μορφή και έναν χώρο κατάλληλα εξοπλισμένο για την ελεύθερη δημιουργική έκφραση των παιδιών.

Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα παρακάτω και να δηλώσετε συμμετοχή στον σύνδεσμό https://bit.ly/ArtAthina-Kroma. Η συμμετοχή παιδιών και συνοδών στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Art Athina 2023 είναι δωρεάν. Είναι απαραίτητη η  κράτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα ενεργοποιηθεί την Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι. 

Να σημειωθεί ότι για την επίσκεψη ατόμων 13 έως 18 ετών και ενηλίκων στην Art Athina (επίσκεψη στην κυρίως έκθεση και σε όλες τις παράλληλες δράσεις) απαιτείται η έκδοση μειωμένου και ολόκληρου, αντιστοίχως, εισιτηρίου στην είσοδο του Ζαππείου. 

Η αθηναϊκή φουάρ διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης, σε παραγωγή της εταιρείας BeBest. Η εκδήλωση είναι σε διαδικασία ένταξης στο Περιφερειακό Πρόγραμμα “Αττική” 2021-2027

Ακολουθήστε την Art Athina στο Facebook: https://www.facebook.com/artathina.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/art_athina
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  http://www. aavirtual. gr 

Ακολουθήστε το KROMA στο Facebook: www.facebook.com/KROMAartculture και στο Instagram www.instagram.com/kroma_npo

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.kroma.gr

Art Athina 2023

14-17 Σεπτεμβρίου

Ζάππειον Μέγαρο

About Post Author