Photos by Joe Lingeman

Αυτή είναι η συνταγή με τα μακαρόνια και το τυρί με την οποία μεγάλωσα — κρεμώδης σάλτσα, μαστιχωτά ζυμαρικά και άφθονο τυρί. Πάντα ένιωθα σαν μια ξεχωριστή απόλαυση για εμάς τα παιδιά, αν και υποψιάζομαι ότι άρεσε περισσότερο στη μητέρα μου επειδή ήταν ένα εύκολο πιάτο μαγειρέματος που απαιτεί μόνο πέντε υλικά και σχεδόν καθόλου σκέψη για να συνδυάζεται στο τέλος μιας κουραστικής μέρας.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, όποια κι αν είναι η περίσταση, ένα μπολ με αυτό το mac and cheese θα σημαίνει πάντα άνεση. Εδώ είναι η καλύτερη, πιο κλασική συνταγή που ξέρω, με εικόνες βήμα προς βήμα για να σας καθοδηγήσουν.

Η μητέρα μου ήταν λίγο επαναστάτρια με τα μακαρόνια και το τυρί της, καθώς δεν πίστευε στην παρασκευή ενός roux. Πάντα έλεγε ότι δεν μπορούσε να δει τι ήταν η φασαρία και ειλικρινά, είμαι μαζί της. Για ένα απλό γεύμα το βράδυ, παραλείψτε το roux. Θεωρώ ότι η σάλτσα πήζει μια χαρά χωρίς να σβολιάσει αν χτυπήσω λίγο αλεύρι με λίγο γάλα πριν την προσθέσω στο τηγάνι.

Κάντε το δικό σας

Όταν ο αδερφός μου και εγώ ήμασταν παιδιά, δεν μας άρεσε κανένα “πράγμα” στο mac n’ cheese μας. Αυτές τις μέρες, μου αρέσει λίγη περισσότερη ουσία. Το Ζαμπόν και ο αρακάς είναι μια αγαπημένη προσθήκη. Τα κρεμμύδια, οι κόκκινες πιπεριές και το λουκάνικο μαγειρεμένα με σκόνη τσίλι και κύμινο δίνουν μια νοτιοδυτική νότα. Τα αργά μαγειρεμένα μανιτάρια και τα καραμελωμένα κρεμμύδια κάνουν επίσης ένα μπολ να αισθάνεται επιπλέον παρακμιακό.

Ως λάτρης των ρούχων, ήμουν δύσπιστη με αυτήν τη συνταγή, αλλά ως μαμά που προσπαθούσα να ταΐσω γρήγορα δύο μικρά παιδιά κάθε βράδυ, έπεσα σκληρά σε αυτήν την τεχνική χωρίς φασαρία. Αν προτιμάτε λίγο πιο χαλαρή σάλτσα τυριού, μπορείτε να προσθέσετε έως και 1/4 φλιτζάνι γάλα. Κάνετε αυτό όταν στρώνετε τα ζυμαρικά στο μπολ σερβιρίσματος, παρά όταν η σάλτσα σιγοβράζει.

Πώς να φτιάξετε κρεμώδη μακαρόνια και τυρί στη κουζίνα

Συστατικά

  • 1 κιλό αποξηραμένα κοντά ζυμαρικά, όπως μακαρόνια
  • 1 1/2 φλιτζάνι γάλα πλήρες ή 2% χωρισμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 έως 3 φλιτζάνια τριμμένο τυρί, όπως τσένταρ, Monterey Jack ή Colby
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
  • Προαιρετικά πρόσθετα (μαγειρέψτε πριν προσθέσετε): ζαμπόν, μαγειρεμένο μπέικον, κρεμμύδια, μπιζέλια, μανιτάρια, πιπεριές, μπρόκολο, κουνουπίδι

Οδηγίες

  1. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά. Βράζουμε περίπου 4 λίτρα αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente, περίπου 8 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ζεσταίνουμε το γάλα. Τοποθετήστε 1 φλιτζάνι από το γάλα σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι γάλα και αλεύρι σε ένα μικρό μπολ και χτυπήστε μαζί μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι. Όταν αρχίσετε να βλέπετε ψιθύρους ατμού να ανεβαίνουν από το ζεστό γάλα, χτυπήστε το μείγμα γάλακτος και αλευριού. Συνεχίστε να χτυπάτε απαλά μέχρι το γάλα να πήξει ελαφρώς στη συνοχή της κρέμας γάλακτος, 3 έως 4 λεπτά.
  3. Φτιάξτε τη σάλτσα τυριού. Χαμηλώστε τη φωτιά και αρχίστε να ανακατεύετε χούφτες τυριού στο γάλα. Ανακατέψτε το αλάτι και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει όλο το τυρί και να γίνει κρεμώδης η σάλτσα. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τα καρυκεύματα όπως επιθυμείτε. Αποσύρουμε τη σάλτσα από τη φωτιά.
  4. .Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα τυριού. Βάζουμε τα ζυμαρικά και το 1/2 από τη σάλτσα τυριού σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος. Ανακατέψτε για να καλύψετε ομοιόμορφα τα ζυμαρικά. Προσθέστε την υπόλοιπη σάλτσα και τυχόν επιπλέον πρόσθετα και ανακατέψτε για να συνδυάσετε. Αν θέλετε μια πιο χαλαρή σάλτσα, προσθέστε μέχρι και άλλο 1/4 φλιτζάνι γάλα αν θέλετε. Σερβίρετε το mac και το τυρί αμέσως ενώ είναι ακόμα ζεστό.
k_archive_f391521fa69b9f17d73fe57d4031b9197f43f455.jfif

Σημειώσεις συνταγής

Ψητό mac και τυρί: Αν έχετε λίγο παραπάνω χρόνο, μπορείτε να ψήσετε τα μακαρόνια και το τυρί για να τους δώσετε μια χρυσή κρούστα. Ρίξτε το παρασκευασμένο mac και τυρί σε μια κατσαρόλα, καλύψτε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 350 ° F για 30 λεπτά. Ξεσκεπάστε, πασπαλίστε με ψίχουλα ψωμιού και μερικά χτυπήματα βουτύρου αν θέλετε και ψήστε ακάλυπτα για άλλα 15 έως 20 λεπτά, μέχρι η κορυφή να είναι χρυσή και το εσωτερικό να είναι φυσαλίδες.

Τα υπολείμματα θα διατηρηθούν έως και 1 εβδομάδα και μπορούν να ξαναζεσταθούν στο φούρνο μικροκυμάτων. Εάν η σάλτσα είναι λίγο στεγνή μετά την αναθέρμανση, ανακατέψτε σε μια βουτιά γάλακτος για να την κάνετε ξανά κρεμώδη.

About Post Author

You May Also Like

More From Author