Συνταγή για Tαϊλανδέζικη σούπα tom yum με γάλα καρύδας, τζίντζερ και κοτόπουλο από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε αρωματική ταϊλανδέζικη σούπα που συνοδεύεται με φρέσκο λάιμ και ρύζι.

Πιάτο            Σούπες
Κουζίνα        Διεθνής
Λέξη κλειδί   Ταϊλανδέζικη σούπα tom yum
Προετοιμασία               10 λεπτά
Εκτέλεση                      30 λεπτά
Συνολικός χρόνος        40 λεπτά
Μερίδες       4
Θερμίδες     222θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 250 g. νερό
  • 1 ρίζα τζίντζερ ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
  • 1 λεμονόχορτο κομμένο σε κομμάτια
  • 300 g. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε καρέ
  • 500 g. ζωμός κότας
  • 200 g. γάλα καρύδας
  • 1/2 κ.σ. fish sauce
  • 1-2 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • φρέσκος κόλιανδρος
  • 1 λάιμ

Εκτέλεση

  • Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με to νερό περίπου κατά το ένα τέταρτο. Αφήνουμε μέχρι να βράσει. Ρίχνουμε το καθαρισμένο τζίντζερ και λεμονόχορτο στην κατσαρόλα με το νερό που βράζει. Αφού βγάλουν τα αρώματά τους, προσθέτουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά να πάρει βράση.
  • Ρίχνουμε επιπλέον ζωμό κότας ή νερό και ανακατεύουμε με την κουτάλα. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και τη fish sauce. Ανακατεύουμε ξανά.
  • Ρίχνουμε την κόκκινη πάστα κάρι, ανακατεύουμε με την κουτάλα να διαλυθεί η πάστα μέσα στη σούπα. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια καλή βράση και να δέσουν τα υλικά για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Σερβίρουμε με το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και κόλιανδρο. Συνοδεύουμε με lime.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours