Μόλις βγάλουμε τα pancakes από το τηγάνι, τα διπλώνουμε ελαφρώς στη μέση δίνοντας τους το σχήμα των tacos και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
ΜΕΡΙΔΕΣ 4-6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 5Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5
ΥΛΙΚΑ
90 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
90 γρ. αλεύρι, ολικής
3 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
2 κ.γ. baking powder
½ κ.γ. κανέλα, τριμμένη
½ κ.γ. αλάτι
1 αυγό, medium
270 ml γάλα, πλήρες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη γέμιση:
80 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
3 κ.σ. γιαούρτι
Για το σερβίρισμα:
1 μπανάνα, κομμένη σε ροδέλες
130 γρ. φράουλες
Τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αλεύρια, τη ζάχαρη, το baking powder, την κανέλα και το αλάτι, τα ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
2) Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αυγό, το γάλα, το ελαιόλαδο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το παραπάνω υγρό μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να έχουμε ένα υγρό ομογενοποιημένο μείγμα.
3) Έπειτα, τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, αλείφουμε το τηγάνι με ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας ένα απορροφητικό χαρτί.
4) Στη συνέχεια, ρίχνουμε 3 κ.σ. από το μείγμα που φτιάξαμε μέσα στο τηγάνι. Μόλις τα pancakes ξεκινήσουν να βγάζουν φουσκάλες, τα γυρνάμε ανάποδα με μία σπάτουλα. Τα αφήνουμε για 30-40 δευτερόλεπτα και τα αποσύρουμε από το τηγάνι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το υπόλοιπο μείγμα.
5) Παράλληλα, σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και το τυρί κρέμα και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
6) Για το σερβίρισμα: Περιχύνουμε τα pancakes με το μείγμα με το γιαούρτι, ρίχνουμε από πάνω μερικά κομμάτια μπανάνας και φράουλας και πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα.
giorgostsoulis.com
+ There are no comments
Add yours