Τα καλύτερα και φτηνότερα στέκια για κρέας

Βρήκαμε τους Ναούς της κρεατοφαγίας σε Αθήνα και Αττική, για να κάνετε τάμα στη σχάρα χωρίς να αφήσετε πολλά στο παγκάρι.

Ωραία τα γκουρμέ τα κρέατα, καλές και οι ψαγμένες οι κοπές, ωραίο και ενα μπον φιλέ με πουρέ σεληνόριζας και κονφί πιπεριάς, δε λέμε.Αλλά μερικές φορές, το παλιό, το παραδοσιακό, το καλοψημένο, το ζουμερό το μπριζολίδι δεν έχει κόντρα (φιλέτο).

Γι’ αυτό κι εμείς συγκεντρώνουμε τις καλύτερες και φτηνότερες διευθύνσεις για να το απολαύσετε στην εντέλειά του.

Χριστόφορος
Μιχ. Καλαβρυτινού 11, Καλύβια, τηλ: 22990 48266

Ο Ναός του νόστιμου και φθηνού κρέατος έχει στηθεί εδώ και χρόνια στα Καλύβια μαζεύοντας πιστούς από κάθε γωνιά της Αττικής που έρχονται για τάμα σε γιγαντιαία μπιφτέκια, μπριζόλες, κοντοσούβλια και χωριάτικα λουκάνικα. Ο Χριστόφορος έχει μπόλικα, άνετα τραπέζια για να χωρέσουν οι μεγάλες και άκρως οικονομικές μερίδες του, οι οποίες συνοδεύονται με εξίσου χορταστικά ορεκτικά όπως φέτα ψητή με ντομάτα και πιπεριά, πατάτες τηγανιτές, βρασμένα χόρτα και κολοκυθάκια και τηγανόψωμο. Προτείνεται να το επισκεφτείτε με μεγάλη παρέα, εκτός και αν θέλετε να φύγετε με φαγητό σε πακέτο που ταΐζει άλλα δύο άτομα. Ο λογαριασμός στα 15€/ άτομο με κρασί.

Βλάχος
Κων/νου Καραμανλή & 17ης Νοεμβρίου, Μελίσσια, τηλ. 210 6130672

Ένα όνομα, μια μπριζολακο-ιστορία στα βόρεια προάστια, ο Βλάχος είναι κατηγορία από μόνος του. Σερβίρει λίγα πιάτα (μπριζολάκια για τα οποία φημίζεται, μπιφτέκι, πατάτες, χωριάτικη, χωριάτικες πίτες) σε γενναίες μερίδες που δε θα αφήσουν κανένα παραπονεμένο. Η μερίδα μπριζολάκια για παράδειγμα σερβίρεται με τρία τεμάχια και ένα βουνό από πατάτες, στα 9€. Συνοδεία κρασιού, ένα πλούσιο και χορταστικό κρεατογεύμα εδώ δε θα σας κοστίσει παραπάνω από 12-15€.

Τέλης
Ευριπίδου 86, πλ. Κουμουνδούρου, τηλ: 210 3242775

Χοιρινών μπριζολακίων συνέχεια στο θρυλικό στέκι της Ευριπίδου, που δεν λέει και πολλά ως χώρος, όμως… παραμιλάει σε γεύσεις και καλτίλα. Και εδώ το μενού περιορισμένο – μπριζολάκια, πατάτες, σαλάτα και ψητή φέτα καυτερή κερασμένη – όμως εκλεκτό, νόστιμο και διαχρονικό. Η μερίδα μπριζολάκια με πατάτες στα 9€ χορταίνει και με το παραπάνω (αν και την μίκρυνε κάπως τελευταία), ενώ αν περιμένετε αρκετή ώρα σας κερνάνε και μπριζολάκι για να αντέξετε την ορθοστασία.

Μινώταυρος
Ευριπίδου 86 & Επίκουρου, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0324 9582

Σχωράτε μας που τριτώνουμε το… καλό, αλλά έχουμε αδυναμία στα μπριζολάκια, τι να κάμωμεν; Ακόμα μια σούπερ οικονομική, νόστιμη και καλοψημένη βερσιόν τους βρίσκουμε στον Μινώταυρο στο Μοναστηράκι: λεπτοκομμένα, σε χορταστική ατομική μερίδα σερβιρισμένα με βουνό από πατάτες στα 8,5€, αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες μας σε νόστιμη πρωτεΐνη. Το περιορισμένο μενού περιλαμβάνει επίσης εξαιρετικό ψαρονέφρι φιλέτο, ζουμερό και καλοψημένο. Τα παραπάνω συνδυάζονται ωραιότατα με χωριάτικη σαλάτα, φέτα μπουγιουρντί με καυτερή πιπεριά και πατάτες (αν αντέξετε) και ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 10-12€/ άτομο με μπυρόνια.

Το Παραδοσιακό
Κολοκοτρώνη 59, τηλ:  210 3231700

Παραδοσιακό – όνομα και πράγμα – αυτό το ψητοπωλείο/ μαγέρικο ετοιμάζει καθημερινά εκτός Δευτέρας εξαιρετικά κρεατικά για τους πεινασμένους και απαιτητικούς θαμώνες του κέντρου. Η εξαιρετική του μπριζόλα έρχεται μαζί με ένα βουνό πατάτες, ενώ το κοντοσούβλι κοτόπουλο (μόλις στα 7€) μπορεί να χορτάσει δύο άτομα και είναι έτερο hit του μενού. Εξίσου «δυνατό» το συκώτι γάλακτος, το οποίο αν και καλοψημένο είναι σούπερ ζουμερό. Συνοδεία τζατζικιού «μπόμπα», χωριάτικης σαλάτας με μπόλικο λαδάκι για βούτες, φέτας ψητής πικάντικης και ελληνικής μπύρας Βεργίνα, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 12€/ άτομο.

Μυρτιά
Αϊδινίου 55, Νέα Σμύρνη, τηλ: 21 0937 0708

Οικογενειακή ταβέρνα – στέκι στη Νέα Σμύρνη, πάντα γεμάτη, χρωστά τη φήμη της στα καλά και οικονομικά για τις τεράστιες μερίδες τους κρέατά της, αλλά και το φιλικό, άκρως εξυπηρετικό σέρβις της. Στη Μυρτιά θα φάτε ποικιλίες, μοσχαρίσια γάλακτος, μπιφτέκι κοτόπουλο ή μοσχαρίσιο απλό και γεμιστό, συκώτι γάλακτος, σουβλάκι κοτόπουλο και ορεκτικά όπως ωραιότατο σαγανάκι, πατάτες τηγανιτές και «μπομπάτο» τζατζίκι. Θα πιείτε και ωραίο χύμα κρασί και θα φύγετε έχοντας δώσει κάτι λιγότερο από 15€/ άτομο και έχοντας πάρει πακέτο για το σπίτι. Στο τέλος κερνούν και λουκουμάδες κολασμένους ή χαλβά.

Κορομηλάς
Ελ. Βενιζέλου 72, Αγ. Παρασκευή, τηλ: 21 0651 0496

Μια υπέροχη αυλή για το καλοκαίρι, ζεστός εσωτερικός χώρος για τον χειμώνα, οικείο περιβάλλον και όλα τα κρεατικά «καλούδια» που περιμένεις από μια ταβέρνα 60 και βάλε χρόνων στην Αγία Παρασκευή. Η σούβλα του Κορομηλά είναι ονομαστή και βγάζει εκλεκτές γεύσεις, το ίδιο και η σχάρα του. Χοιρινό κοντοσούβλι, παϊδάκια αρνίσια, ψαρονέφρι, χειροποίητες τηγανιτές πατάτες, φέτα μπουγιουρντί, χωριάτικη σαλάτα και χύμα κρασάκι χορταίνουν και με το παραπάνω και αφαιρούν περί τα 20€/ άτομο από το πορτοφόλι σας. Αν πληρώσετε τοις μετρητοίς, κάνουν και έκπτωση – με απόδειξη πάντα. Κάνει και ντελίβερι στις γύρω περιοχές, γιατί μια συκωταριά με γλυκάδια και αμελέτητα σε μερίδα με πατάτες δίνει δύναμη στις δύσκολες ώρες του γραφείου.

Φιλετάκια
Εθνάρχου Μακαρίου 126, Δάφνη, τηλ: 21 0973 0682

Μαγαζί από το χρονοντούλαπο των 70s, νοσταλγικό όσο δεν πάει, με ωραία αυλή με χαλικάκι και πράσινο και κάπως παραμελημένο εσωτερικό χώρο, το οποίο όμως επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά τον κανόνα σερβίροντας σούπερ κρέας, σε καλές τιμές. Σουξέ εδώ τα (καλά το καταλάβατε) χοιρινά φιλετάκια τα οποία σερβίρονται κρύα και είναι πεντανόστιμα σε καλή μερίδα, οι φρεσκοτηγανισμένες «χεράτες» τηγανιτές πατάτες, η εξαιρετική ντοματοσαλάτα με ελαιόλαδο που θυμίζει γιαγιά από το χωριό, το ψητό λουκάνικο, τα μοσχαρίσια φιλετάκια και τα αρνίσια παϊδάκια. Ο λογαριασμός για ένα πλήρες κρεατογεύμα, με κρασί στα 10-12€/ άτομο.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Πηγή:in2life.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours