Aφράτα πασχαλινά κουλουράκια

Τα πιο εύκολα, τα πιο τραγανά και τα πιο αφράτα πασχαλινά κουλουράκια, φτιαγμένα από την Μαριλίζα
Υλικά:
Για 2 ταψιά φούρνου
800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180 γρ. Ζάχαρη στεβιας κρυσταλλική η
κανονική
Φλούδα ενός πορτοκαλιού
180 γρ. Βούτυρο ανάλατο φρεσκο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
80 γρ. Χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
30 γρ. Κονιάκ
35 γρ. γάλα
1/2 κ.γ. μπεικιν μπαουτερ
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
Μια πρέζα αλάτι
Για επάλειψη 2 κρόκους αυγών με 1 κ.σ γάλα εβαπορέ
Σουσάμι
Φιλέ αμυγδάλου
Πώς θα τα κάνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180’C βαθμούς αέρα.
Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τη ζάχαρη και τις φλούδες πορτοκαλιού και αλεθουμε καλά.
Σε μπολ ανάμειξης χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά, το βούτυρο και προσθέτουμε το μείγμα με την ζάχαρη. Σιγά σιγά ενσωματώνουν όλα τα υλικά μαζί με το αλεύρι ενώ δουλεύουμε τη ζύμη στο χερι. Θέλουμε μια ζύμη πολύ αφράτη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Ζυγίζουμε ένα κομμάτι ζύμης 30 γρ. και κάνουμε κορδόνια που τους δίνουμε το σχέδιο που θέλουμε. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα πάνω σε χαρτί ψησίματος.
Αλείφουμε με το μείγμα αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι και φιλέ αμυγδάλου.
Ψήνουμε για 17′- 20′ λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι θα γίνουν ανάρπαστα.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours