Παράταση lockdown στη Βρετανία για άλλες τρεις εβδομάδες, ανακοίνωσε ο Ντομινίκ Ράαμπ.

Για τουλάχιστον άλλες τρεις εβδομάδες παρατείνεται το lockdown στη Μεγάλη Βρετανία, ανακοίνωσε ο Ντομινίκ Ράαμπ, καθώς οι ειδικοί δεν είναι σε θέση να πουν με βεβαιότητα αν η πανδημία του κορωνοϊού έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της.

Όπως τόνισε ο Ντομινίκ Ράαμπ, υπουργός Εξωτερικών που αυτή τη στιγμή αντικαθιστά τον πρωθυπουργό Τζόνσον μέχρι την πλήρη ανάρρωσή του, υπάρχει ελπίδα πως ο αριθμός των νέων μολύνσεων δεν εμφανίζει αύξηση στον πληθυσμό, ωστόσο υπάρχει ακόμα μεγάλη αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά τα νοσοκομεία, τα ιδρύματα και τους οίκους ευγηρίας.

«Η σαφής σύσταση που λάβαμε είναι πως όποια αλλαγή στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης αυτή τη στιγμή ίσως επέφερε σημαντική αύξηση στην εξάπλωση του ιού. Κι αυτό ίσως συνεπαγόταν την απειλή μιας δεύτερης κορύφωσης της πανδημίας με αύξηση του αριθμού των νεκρών» ανέφερε ο ίδιος.

Ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να «ακολουθεί τις οδηγίες, να μένει σπίτι, να προστατεύει το NHS και να σώζει ζωές έως ότου οι επιστήμονες και οι γιατροί βεβαιωθούν πως η πανδημία είναι υπό έλεγχο».

«Το χειρότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να χαλαρώσουμε τόσο σύντομα.Θα ήταν η χειρότερη έκβαση όχι μόνο για τη δημόσια υγεία, αλλά και για την οικονομία και τη χώρα ολόκληρη» τόνισε ο ίδιος.

Μεταξύ των (πέντε) ενδείξεων που θα πρέπει να καταγράψει η Βρετανία για τη σταδιακή άρση των μέτρων, ανέφερε τη σταθερή πτώση του ημερήσιου ρυθμού θανάτων και τη μείωση των κρουσμάτων σε διαχειρίσιμα επίπεδα.

Με πληροφορίες από Guardian

Πηγή: lifo.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours