Φυτικά κεφτεδάκια με γλυκοπατάτες στο φούρνο και σως κάσιους

Υλικά για τα κεφτεδάκια και τις πατάτες
– 1 συσκευασία φυτικά κεφτεδάκια GardenGourmet
– 4 μέτριες γλυκοπατάτες, κομμένες σε κύβους
– 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
– Αλάτι, πιπέρι και ρίγανη για γεύση

Υλικά για την σως κάσιους
– 200 γρ κάσιους ωμά (τα έχουμε βάλει μέσα σε νερό τουλάχιστον 2 ώρες)
— 230 ml νερό
– 1 σκελίδα σκόρδο
– λίγο ελαιόλαδο
– ¼ φλ. σπανάκι
– αλάτι, πιπέρι
– 2 κ.σ. διατροφική μαγιά

Προετοιμασία για φυτικά κεφτεδάκια και πατάτες.
Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι,ρίγανη και λίγο λαδάκι και τις ανακατεύουμε να πάει παντού. Τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν. Μόλις αρχίσουν να γίνονται βγάζουμε το ταψί και τοποθετούμε τα φυτικά κεφτεδάκια. Τα βάζουμε όλα μαζί στο φούρνο για 10-12 λεπτά και περιστρέφοντας μια φορά.

Προετοιμασία σως κάσιους.
Όσο έχουμε στο φούρνο τις πατάτες και περιμένουμε να γίνουν προετοιμάζουμε την σως. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και τα αλέθουμε. Εάν η σως μας βγαίνει παχύρευστη προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.

Σερβίρισμα:
Σερβίρουμε τα φυτικά κεφτεδάκια μαζί με τις πατάτες στο φούρνο και περιχύνουμε με τη σως κάσιους. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο φρέσκο σπανάκι ή ρόκα από πάνω για επιπλέον φρεσκάδα και βιταμίνες.

Διατροφικά τίπς της συνταγής :
Αυτή η συνταγή είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών πρωτεϊνών και φυτικών ινών οι οποίες  προάγουν την καλή υγεία του εντέρου. Επίσης προσφέρουν αντιοξειδωτικά και βιταμίνες ( A , C ) για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Κωνσταντίνος Βουτσαδάκης

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος • Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr • Email: voutsadakis@logodiatrofis.gr

Πηγή:logodiatrofis.gr

More From Author