ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

Για τον τραχανά και το τελείωμα του πιάτου

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. μπέικον, σε μικρά καρέ
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. κρασί λευκό
  • 150 γρ. τραχανάς
  • 700 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 160 γρ. γλυκό καλαμπόκι ΕΔΕΜ
  • 80 γρ. παντζάρια ΕΔΕΜ
  • 160 γρ. πουρές καλαμπόκι
  • 200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες (μόνο το σώμα, σε μικρά κομμάτια)
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

 

Για τον πουρέ γλυκό καλαμπόκι ΕΔΕΜ

  • 25 γρ. μπέικον, σε μικρά καρέ
  • 150 γρ. γλυκό καλαμπόκι ΕΔΕΜ
  • 160 γρ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τον πουρέ γλυκό καλαμπόκι ΕΔΕΜ
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το μπέικον. Σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει και να γίνεται έντονο το άρωμά του. Προσθέτουμε το γλυκό καλαμπόκι ΕΔΕΜ, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε την κρέμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το γλυκό καλαμπόκι ΕΔΕΜ και να συμπυκνωθεί η κρέμα κατά το ήμισυ. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλέθουμε πολύ καλά και περνάμε από ψιλή σήτα.

Για τον τραχανά και το τελείωμα του πιάτου
Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό καθ’ όλη τη διάρκεια παρασκευής. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μπέικον, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι και να πάρει ελαφρώς ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τον τραχανά και ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό σε δόσεις, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς, περιμένοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν ξαναρίξουμε. Αλατίζουμε και, αφού έχουμε χρησιμοποιήσει τα ¾ της ποσότητας του ζωμού, προσθέτουμε το γλυκό καλαμπόκι ΕΔΕΜ. Προσθέτουμε τον υπολειπόμενο ζωμό και ανακατεύουμε. Μερικά λεπτά (2-3) πριν θεωρήσουμε ότι ο τραχανάς είναι έτοιμος, προσθέτουμε τον πουρέ του γλυκού καλαμποκιού ΕΔΕΜ και τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να έρθει το επιθυμητό χύλωμα και να μαγειρευτούν οι γαρίδες.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά. Προσθέτουμε τα παντζάρια ΕΔΕΜ, με ελάχιστο ανακάτεμα για να μην κοκκινίσουν όλο το φαγητό, και σερβίρουμε τον τραχανά ζεστό.

Γαρνίρουμε με τα υλικά που συνθέσαμε το πιάτο.

Tip: Αν θέλουμε να κάνουμε το χρώμα του φαγητού πιο κοκκινωπό βάζουμε περισσότερο παντζάρι και το αφήνουμε περισσότερη ώρα να μαγειρευτεί για να αφήσει το χρώμα του.

Πηγή:edem.com.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours