Υπέροχα ταρτάκια με καλοκαιρινή διάθεση και τραγανά, ζουμερά κεράσια, κατακόκκινα και λαχταριστά. Βουτυρένια βάση που μοσχοβολάει και μία ιδιαίτερη κρέμα βανίλιας που γίνεται με γιαούρτι και προσφέρει μια δροσερή, γλυκόξινη γεύση. Φτιάξτε τα και απολαύστε τα τώρα που τα κεράσια είναι σε αφθονία αλλά δοκιμάστε να τα φτιάξετε και με οποιοδήποτε άλλο φρούτο. Είναι εξαιρετικά με όποιο φρούτο και να προτιμήσετε.

Τι θα χρειαστούμε…

Για 10 ταρτάκια με διάμετρο 6 εκατοστών

Για τις βάσεις

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κρόκους
  • 1/2 κ. γλυκού μπέικιν
  • 1 κ. γλυκού υγρή βανίλια ή 1 βανιλίνη
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα

  • 300 γρ. γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 κρόκους
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1 κ. γλυκού υγρή βανίλια ή 1 βανιλίνη

Για τα κεράσια

Για τη σάλτσα κεράσι πατήστε εδώ

Πώς θα τα φτιάξουμε…

Για τις βάσεις

Σ΄ ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και την άχνη.

Με μία μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα.

Με το σύρμα χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τους κρόκους, το μπέικιν, τη βανίλια και το αλάτι και τα αναμειγνύουμε.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το ζυμώνουμε.

Τυλίγουμε το ζυμαράκι με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο, το ανοίγουμε με τον πλάστη και το κόβουμε με κουπ πατ.

Βουτυρώνουμε τα φορμάκια μας και τοποθετούμε το ζυμάρι. Τρυπάμε τον πάτο με ένα πιρούνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C στις αντιστάσεις για περίπου 10 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.

Για την κρέμα

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τους κρόκους και ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει η κρέμα μας.

Την κατεβάζουμε από την εστία, προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Βάζουμε την κρέμα σ΄ ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για τα κεράσια

Ανάλογα με το πόσα ταρτάκια θα φτιάξετε, προσαρμόστε τις ποσότητες των υλικών γιατί μισό κιλό κεράσια που έχει η δόση της σάλτσας είναι πολλά. Όχι βέβαια ότι θα πάνε χαμένα γιατί μπορείτε να συνοδεύετε μ΄ αυτά, το παγωτό σας ή το γιαούρτι σας.

Συναρμολόγηση

Όταν οι βάσεις κρυώσουν, τις γεμίζουμε με την κρέμα. Από πάνω τοποθετούμε ένα ή και περισσότερα κερασάκια και προαιρετικά πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα.

Καλή επιτυχία!

Νανά…

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours