Σορμπέ Μάνγκο στο σπίτι

Μάνγκο, μέλι, lime και ένα μπλέντερ. Αυτά είναι όλα όσα χρειάζεσαι για να φτιάξεις τέλειο σορμπέ μάνγκο στο σπίτι, δροσερό και τέλειο για τα καυτά απογεύματα του καλοκαιριού. Αν είναι να ζούμε σε θερμοκρασίες τροπικών, τουλάχιστον ας έχουμε και τροπικά φρούτα!

Υλικά για 4-6 άτομα:

  • 3 φρέσκα μάνγκο, καθαρασιμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 1/3 του φλιτζανιού μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • Χυμό από ένα lime
  • ¼ κ.γλ. αλάτι
  • Easy
  • 120+
  • 4 Μερίδες
  • Summer
  • 129
  • Γλυκά – Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και πάνω του απλώνουμε τα κυβάκια του μάνγκο. Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για 4 ώρες.
  2. Βγάζουμε το μάνγκο από την κατάψυξη και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε στο μπλέντερ το μάνγκο, το μέλι ή το σιρόπι σφενδάμου κι το αλάτι και χτυπάμε για 4-5 λεπτά το πολύ.
  4. Σερβίρουμε αμέσως  για μια μαλακή υφή ή μεταφέρουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο, καλύπτουμε την επιφάνεια με μεμβράνη, και καταψύχουμε για 2-3 ώρες, αν θέλουμε το σορμπέ μας έξτρα παγωμένο.

Πηγή:athensvoice.gr

More From Author