Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα κέιλ με cranberries και πασατέμπο.

Υλικά

Για τη σαλάτα:
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 μάτσο κέιλ χωρίς κοτσάνια, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1/2 φλ νερό, ή όσο χρειάζεται
Για το ντρέσινγκ:
  • 1/2 φλ ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ κόκκινο ξύδι
  • 1/2 φλ χυμός πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι, λιωμένο
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
  • 1/3 φλ cranberries
  • 1/4 φλ πασατέμπο
  • 1/4 φλ αμύγδαλο φιλέ

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Σοτάρουμε το κέιλ και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε νερό, μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και σουρώνουμε.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το 1/2 φλ ελαιόλαδο, το κόκκινο ξύδι, το χυμό πορτοκαλιού, τη σάλτσα σόγιας, το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το αλατοπίπερο και χτυπάμε με αναδευτήρα.

Προσθέτουμε το κέιλ και ανακατεύουμε καλά.

Πασπαλίζουμε με τον πασατέμπο και τα αμύγδαλα.

Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή για όλη τη νύχτα.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours