Αγαπημένο συστατικό της ποντιακής διατροφής τα κιντέατα, οι τσουκνίδες δηλαδή με τις εντυπωσιακές ιδιότητες, παντρεύονται με τα φύλλα περέκ για να συνθέσουν μια πίτα 100% ποντιακή, ελαφριά και πεντανόστιμη! Τη συνταγή αλιεύσαμε από το site του Κτήματος «Περέκ».
ΥΛΙΚΑ
- 6 φύλλα περέκ
- αγελαδινό βούτυρο ή ελαιόλαδο
για τη γέμιση
- ελαιόλαδο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 300 γρ σπανάκι
- 1 πράσο
- 30 γρ τσουκνίδα αποξηραμένη ή 100 γρ φρέσκια
- λίγο μαϊντανό
- λίγο άνηθο
- λίγο δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο βάζουμε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια να μαραθούν. Ρίχνουμε το σπανάκι και τα υπόλοιπα υλικά και τα αχνίζουμε με ελάχιστο νεράκι. Η γέμισή μας είναι έτοιμη.
- Βάζουμε βούτυρο ή λάδι στο τηγάνι και βρέχουμε 3 φύλλα μέσα σε ένα ταψί ή μπολ. Πρέπει να τα βουτήξουμε καλά αλλά για λίγο χρόνο (περίπου 4 δευτερόλεπτα) για να μην λιώσουν.
- Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε στο τηγάνι.
- Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια και από πάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο.
- Όταν η πίτα ροδοκοκκινίσει από τη μια πλευρά, με ένα πιάτο στο μέγεθος του τηγανιού μας την γυρνάμε και ξανατοποθετούμε βούτυρο ή λάδι στο τηγάνι, για να ψήσουμε και από την άλλη.
Η πίτα είναι έτοιμη!
Πηγή: perek.gr