Περέκ με κιντέατα, χόρτα και μυρωδικά – Η ποντιακή τσουκνιδόπιτα

Αγαπημένο συστατικό της ποντιακής διατροφής τα κιντέατα, οι τσουκνίδες δηλαδή με τις εντυπωσιακές ιδιότητες, παντρεύονται με τα φύλλα περέκ για να συνθέσουν μια πίτα 100% ποντιακή, ελαφριά και πεντανόστιμη! Τη συνταγή αλιεύσαμε από το site του Κτήματος «Περέκ».

ΥΛΙΚΑ
  • 6 φύλλα περέκ
  • αγελαδινό βούτυρο ή ελαιόλαδο

για τη γέμιση

  • ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 300 γρ σπανάκι
  • 1 πράσο
  • 30 γρ τσουκνίδα αποξηραμένη ή 100 γρ φρέσκια
  • λίγο μαϊντανό
  • λίγο άνηθο
  • λίγο δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο βάζουμε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια να μαραθούν. Ρίχνουμε το σπανάκι και τα υπόλοιπα υλικά και τα αχνίζουμε με ελάχιστο νεράκι. Η γέμισή μας είναι έτοιμη.
  2. Βάζουμε βούτυρο ή λάδι στο τηγάνι και βρέχουμε 3 φύλλα μέσα σε ένα ταψί ή μπολ. Πρέπει να τα βουτήξουμε καλά αλλά για λίγο χρόνο (περίπου 4 δευτερόλεπτα) για να μην λιώσουν.
  3. Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε στο τηγάνι.
  4. Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια και από πάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο.
  5. Όταν η πίτα ροδοκοκκινίσει από τη μια πλευρά, με ένα πιάτο στο μέγεθος του τηγανιού μας την γυρνάμε και ξανατοποθετούμε βούτυρο ή λάδι στο τηγάνι, για να ψήσουμε και από την άλλη.

Η πίτα είναι έτοιμη!

Πηγή: perek.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours