Αυτή η συνταγή είναι από εκείνες που σε κάνουν να χαμογελάς από την πρώτη μπουκιά. Ο συνδυασμός γιαουρτιού, μελιού και σμέουρων δημιουργεί μια δροσερή γέμιση με φυσική γλύκα, χωρίς να χρειάζεται προσθήκη επεξεργασμένης ζάχαρης.
Διατροφική ανάλυση ανά τεμάχιο (20 τεμ.)
Θερμίδες: 95 kcal
Πρωτεΐνες: 2.5 γρ.
Υδατάνθρακες: 12 γρ.
Λιπαρά: 4.2 γρ.
Υλικά
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 80 γρ. μέλι
- 100 γρ. σμέουρα φρέσκα ή κατεψυγμένα
- 20 τεμ. μπισκότα χωρίς ζάχαρη
- 200 γρ. κουβερτούρα μαύρη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι και τα σμέουρα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Παίρνουμε τα μπισκότα χωρίς ζάχαρη και βάζουμε από μία κουταλιά του μείγματος πάνω σε κάθε μπισκότο.
- Τοποθετούμε τα γεμισμένα μπισκότα σε δίσκο και τα αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
- Βουτάμε τα παγωμένα μπισκότα μέσα στη λιωμένη σοκολάτα ώστε να καλυφθούν πλήρως.
- Τα αφήνουμε ξανά σε δίσκο με αντικολλητικό χαρτί να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
- Μόλις παγώσουν, τα σερβίρουμε ή τα αποθηκεύουμε σε δοχείο στην κατάψυξη.
Πηγή:coolartisan.gr
