Τέλεια γλυκιά πίτσα με κατίκι, σύκα, σταφύλια, οξύμελο και φρέσκο δυόσμο! Ιδανική για τα πρωινά του Σαββατοκύριακου θα τη λατρέψουν όλοι!
ΥΛΙΚΑ
(για 2 μεγάλες ή για 6 μικρές πίτσες)
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
•1 κιλό αλεύρι
•3/4 μαργαρίνη με βούτυρο
•1 φακελάκι μαγιά
•μία πρέζα ζάχαρη στη μαγιά
•1 κουτ.του γλυκού γεμάτο αλάτι
•1 ποτήρι γάλα
•1 αυγό
•χλιαρό νερό όσο πάρει
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
15 σύκα
300γρ. σταφύλια σταφίδα
4κ.σ. οξύμελο ή βαλσαμικό ανακατεμένο με θυμαρίσιο μέλι
λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου
800γρ. κατίκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε γούβα και βάζουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη, το βιτάμ λιωμένο αλλά χλιαρό όχι καυτό, το γάλα χλιαρό, το αυγό, το αλάτι περιφερειακά στο αλεύρι για να μην έρθει σε επαφή με τη μαγιά.
_ζυμώνουμε τα υλικά και προσθέτουμε χλιαρό νερό όσο χρειαστεί για να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
_σκεπάζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα και αφήνουμε να φούσκωσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
_αν θέλεις άναψε τον φούρνο στους 50οC για λίγο, τον σβήνεις και βάζεις εκεί το μπολ με τη ζύμη σκεπασμένο με τη βρεγμένη πετσέτα να φουσκώσει πιο γρήγορα.
_οταν φουσκώσει κόβουμε στα δυο τη ζύμη , παίρνουμε το ένα κομμάτι και το ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλο παραλληλόγραμμο πάχους 1εκ. για μία μεγάλη ή την κόβουμε σε μικότερα κομμάτια για ατομικές πίτσες. Το δεύτερο κομμάτι ή ακολουθούμε την ίδια διαδικασία ή τυλίγουμε σε μεμβράνη και αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για την επόμενη φορά.
_στην επιφάνεια της πίτσας αλείφουμε μια παχιά στρώση κατίκι, από πάνω τα σύκα και τα σταφύλια διάσπαρτα, τα περιχύνουμε με το οξύμελο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220οC για 12′.
_σερβίρουμε ζεστές με λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου από πάνω και λίγο θυμαρίσιο μέλι.
Καλά Μαγειρέματα!
+ There are no comments
Add yours