Ένα παραδοσιακό Ελληνικό γλυκό, που τιμάται ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο. Οι πιο νόστιμες Χριστουγεννιάτικες δίπλες. Εύκολη συνταγή για γλυκές απολαύσεις. Πέραν των Χριστουγέννων, σε κάποιες περιοχές τις φτιάχνουν και σε γάμους, αρραβώνες, βαπτίσεις κλπ. Είναι πραγματικά υπέροχες!

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη

  • 4 αυγά
  • 1 φλ.τσ. πορτοκάλι
  • Αλεύρι, σκληρό
  • 1 κ.γλ. ούζο (προαιρετικά)

Για το σιρόπι

  • 1 φλ.τσ. ζάχαρη
  • 1 φλ.τσ. νερό
  • Λίγο χυμό λεμόνι
  • Καρύδι
  • Μέλι
  • Κανέλα

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα, χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ τα 4 αυγά.

Προσθέτουμε το πορτοκάλι και σιγά – σιγά το αλεύρι και το ούζο μέχρι η ζύμη να γίνει όπως τη θέλουμε.

Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.

Στην συνέχεια, ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο, κόβουμε σε μακριές λωρίδες μήκους περίπου 10 εκατοστών και πιέζοντας στη μέση, φτιάχνουμε τις δίπλες φιογκάκια.

Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια μας σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο, ώσπου να ξανθίσουν.

Κατόπιν, τα τοποθετούμε σε ένα τρυπητό για να στραγγίξουν.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι και βουτάμε μέσα στην κατσαρόλα μία – μία την κάθε δίπλα – φιόγκο.

Τέλος, τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο πιάτο, πασπαλίζοντας καθεμία με ψιλοκοπανισμένο καρύδι και κανέλα.

Οι χριστουγεννιάτικες δίπλες μας είναι έτοιμες.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Αλεύρι, βάζουμε όσο σηκώσει η ζύμη ούτως ώστε να ανοίγεται φύλλο σαν κρούστα.
  • Εάν θέλουμε, πάνω από τις δίπλες ρίχνουμε επιπλέον μέλι.

supersyntages.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours