Μια φανταστική συνταγή που θα σας καταπλήξει. Απολαυστική και αφράτη μανταρινόπιτα. Θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι σας από την μεθυστική μυρωδιά του μανταρινιού, και θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Υλικά συνταγής

Για την πίτα

  • 1 φλ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 μισή φλ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • Ξύσμα δύο μανταρινιών
  • 3 φλ. αλεύρι, μαλακό
  • 2 κ.σ. μπέικιν, κοφτές
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. χυμό μανταρινιού

Για το σιρόπι

  • 1 μισή φλ. ζάχαρη
  • 165 γρ. χυμό μανταρίνι
  • Φλούδες μανταρινιού, ψιλοκομμένες
  • 80 γρ. νερό

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα από όλα για την εκτέλεση του σιροπιού μας, ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, σε χαμηλή φωτιά.

Όταν λιώσει, το αφήνουμε να βράσει, χαμηλώνοντας τη φωτιά για 3 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε.

Αφού γίνει, το αφήνουμε να «χλιαρώσει».

Στην συνέχεια, για την πίτα μας, χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και στη συνέχεια το ξύσμα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το αλάτι και έπειτα τα ρίχνουμε εναλλάξ στο μίξερ, μαζί με τον χυμό.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το πυρέξ που θα χρησιμοποιήσουμε ή ένα ταψάκι 23 εκατοστά περίπου.

Ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για 50 με 55 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι.

Η μανταρινόπιτα είναι πανέτοιμη. Κόψτε ένα κομμάτι και φάτε όσο προλαβαίνετε!

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

  • Για να πετύχουμε την πιο αφράτη μανταρινόπιτα, θα πρέπει να την αφήσουμε να “σταθεί” για 15 λεπτά, αφού αναμείξουμε τα υλικά. Τα φύλλα έτσι, θα ρουφήξουν όλη τη γεύση και το άρωμα των υλικών.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours