Μακαρονάδα aglio e olio! Η καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή για αυτό το αγαπημένο ιταλικό πιάτο.
Μακαρονάδα aglio, olio e peperoncino! Μια κλασική ιταλική μακαρονάδα με σκόρδο, ελαιόλαδο και μπούκοβο, απλή αλλά πεντανόστιμη και ιδανική για τις μέρες που θέλεις να μαγειρέψεις κάτι γευστικό στο τσακ μπαμ.
Προετοιμασία 2 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Σύνολο 12 λεπτά
Servings: 4
Θερμίδες: 223 θερμίδες
Υλικά
- 200 γρ. σπαγγέτι βρασμένα al dente
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 πρέζα μπούκοβο
- λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/2 λεμόνι χυμός
- αλάτι
Εκτέλεση
-
Ζεσταίνουμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε το μπούκοβο και ανακατεύουμε να βγάλει τα αρώματά του. Προσθέτουμε μέσα τα βρασμένα al dente σπαγγέτι μας και λίγο από τον νερό στο οποίο έβρασαν. Ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και αλατίζουμε. Πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε ξανά να δέσουν όλες οι γεύσεις και τα αρώματα. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα ζεστή!
+ There are no comments
Add yours