Λαχταριστή και δροσερή μακαρονάδα με σολομό και κρέμα γάλακτος.
Συστατικά
- 1 πακέτο μακαρόνια
- 3 φέτες / μερίδες σολομό
- 1 κρεμμύδι ξηρό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουτ. του γλυκού αλεύρι
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
- Σε μία κατσαρόλα βράζεις τα μακαρόνια με το γνωστό τρόπο.
- Μόλις βράσουν, τα ρίχνεις σε ένα σουρωτήρι.
- Στην ίδια κατσαρόλα, ζεσταίνεις το βούτυρο και σοτάρεις το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο. Προσθέτεις το αλεύρι και τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις πολύ καλά. Το αφήνεις να βράσει για λίγο.
- Παράλληλα, σε μία μικρή γκριλιέρα, ψήνεις τις φέτες σολομού μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
- Σε ένα πιάτο τοποθετείς τη μερίδα μακαρονιών. Από πάνω τοποθετείς το σολομό. «Λούζεις» το πιάτο με τη σος από κρέμα γάλακτος και κρεμμύδι.
- Τρίβεις λίγη παρμεζάνα και σερβίρεις.
+ There are no comments
Add yours