Λιγκουίνι με τόνο και πιπεριές

Ο φίλος μου ο Αντρέας μου στέλνει τη συνταγή του για λιγκουίνι με τόνο και πιπεριές. Όλα είναι αγαπημένα μου υλικά και βιάζομαι να τη δοκιμάσω! Εσείς; Ευχαριστώ Αντρέα!

Λιγκουίνι με τόνο και πιπεριές

Υλικά

1 πακέτο λιγκουίνι

αλάτι

1 κ. σ. ελαιόλαδο

για τη σάλτσα

ελαιόλαδο

3-4 πιπεριές (ανάλογα το μέγεθος) κομμένες σε λεπτές λωρίδες

1 μικρό ξερό κρεμμύδι

2 πρέζα αφυδατωμένο σκόρδο

2 ώριμες ντομάτες  ψιλοκομμένες ή κονκασέ

1 κ. γ. πάστα ντομάτας

λίγο ούζο ή λίγο γλυκάνισο

αλάτι

πιπέρι

πάπρικα

1 πρέζα ζάχαρη

2 κουτιά τόνο (απλό ή καπνιστό) στραγγισμένο και χοντροκομμένο

φρεσκοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (ανάλογα την μάρκα. Συνήθως 8 με 9 λεπτά) Εγώ στο νερό πριν ρίξω τα μακαρόνια, εκτός από το αλάτι (χοντροκομμένο πάντα) ρίχνω και λίγο λάδι, περίπου μια κουταλιά της σούπας για να μην κολλάνε μεταξύ τους.

Τα στραγγίζω και κρατάω μια κούπα μακαρονόζουμο.

Κόβω 3-4 χρωματιστές πιπεριές στη μέση κάθετα και μετά σε λεπτές λωρίδες και ψιλοκόβω ένα μικρό ξερό κρεμμύδι η μισό μεγάλο ανάλογα το μέγεθος.

 Σε γουόκ ή αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρω στο λάδι το κρεμμύδι να πάρει χρώμα και λίγο σκόρδο (Εγώ χρησιμοποιώ αφυδατωμένο σκόρδο για να μην είναι έντονη η γεύση του).

Ρίχνω τις πιπεριές και ανακατεύω σταδιακά έως να μαλακώσουν, περίπου λιγότερο από 10 λεπτά.. Ρίχνω δυο ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή κον-κασε ντομάτα και λίγο πελτέ (πάστα). Περίπου μια κουταλίτσα του γλυκού.

Για άρωμα θάλασσας ρίχνουμε λίγο ούζο ή αν δεν έχουμε ρίχνουμε πολύ λίγο γλυκάνισο, καθώς και λίγο ζωμό που έχουμε κρατήσει από τα μακαρόνια αν χρειαστεί.

Μόλις δέσει η σάλτσα ρίχνω αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και λίγη ζάχαρη (όσο πιάσουν τα τρία δάχτυλα). Ρίχνουμε δυο κουτάκια τόνο κονσέρβα (ή τρία το πολύ) ή καπνιστό τόνο για πιο πικάντικο, με το χέρι σε χοντρο-τριμένα κομμάτια.

Σε χαμηλωμένη φωτιά ανακατεύουμε για δυο λεπτά να δέσουν τα υλικά μας μαζί και τα μακαρόνια και τυρί τριμμένο, ρεγκάτο ή παρμεζάνα και σβήνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε τέλος και μαϊντανό κομμένο, ανακατεύουμε ελαφρώς και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη! Ανδρέας Βρυώνης

mikrikouzina.blogspot.com

About Post Author

+ There are no comments

Add yours