Απολαυστικοί κουραμπιέδες με πραλίνα φουντουκιού από τον Τάσο Αντωνίου! Αφράτοι, βουτυρένιοι χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες με λαχταριστή “καρδιά” από πραλίνα.

Course      Γλυκά
Cuisine     Ελληνική
Keyword   Κουραμπιέδες με πραλίνα
Prep Time     15 λεπτά
Cook Time    25 λεπτά
Αναμονή         1 ώρα
Total Time      1 ώρα 40 λεπτά
Servings      15 κουραμπιέδες
Calories     190 θερμίδες
Author       Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 230 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη και επιπλέον για το πασπάλισμα
  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
  • πραλίνα φουντουκιού

Instructions

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC στον αέρα.
  • Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός τη ζάχαρη άχνη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το αλεύρι σε τρεις δόσεις, χτυπώντας στο ενδιάμεσο. Ξεκινάμε από χαμηλή ταχύτητα και σταδιακά ανεβάζουμε σε μέτρια ταχύτητα. Ρίχνουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τη μαρίζ. Το μείγμα για κουραμπιέδες πρέπει να είναι σχετικά στεγνό, η ζύμη τριφτή και να μοσχολάει βούτυρο.
  • Με ένα κουταλάκι δοσομετρητή παίρνουμε κουταλιά κουταλιά από την πραλίνα και τις ακουμπάμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Μεταφέρουμε το ταψί στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  • Κατόπιν πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλά επίπεδα μπισκότα. Γεμίζουμε το κέντρο με την παγωμένη πραλίνα. Καλύπτουμε από πάνω με ζύμη και αφαιρούμε τις άκρες ώστε να έχουμε ομοιόμορφους κουραμπιέδες. Ακουμπάμε τους κουραμπιέδες σε λαμαρίνα με λαδόκολλα αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε για 35 λεπτά στον αέρα.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Κατόπιν μεταφέρουμε τους κουραμπιέδες σε ταψάκι. Πασπαλίζουμε τους κρύους κουραμπιέδες με άφθονη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε μια ακόμα φορά για να καλυφθούν καλά με ζάχαρη. Σερβίρουμε τους κουραμπιέδες σε γιορτινή πιατέλα, τον ένα πάνω στον άλλο.

Video

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours