- Προετοιμασία: 20´
- Αναμονή: 2 ώρες
- Μερίδες: 6 – 8
ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο ακόμα, για τη φόρμα
- 160 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
- 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- 1 κουτάκι βανίλια σε σκόνη
- 1 γεμάτο κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 150 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση
- ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη, για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι τα φτιάξω ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα σαν κρέμα.
- Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά και χτυπάω μέχρι να ενωθούν με το μείγμα.
- Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνω το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.
- Ανακατεύω με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν καλά.
- Βουτυρώνω ελαφρώς μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση (ή ένα βαθύ στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 24 εκ.) και αδειάζω εκεί το μισό μείγμα που ετοίμασα.
- Από πάνω απλώνω τα κομμένα κεράσια και τα σκεπάζω με το υπόλοιπο μείγμα.
Ισιώνω την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού και ψήνω το κέικ για 40 – 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. - Το αφήνω να κρυώσει για 5 λεπτά στη φόρμα του και το ξεφορμάρω.
- Το αφήνω να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα και κοσκινίζω πάνω του τη ζάχαρη άχνη.