Photo by Anna Jakutajc-Wojtalik on Unsplash
Για να μην στερείσαι το γλυκό
Μια ενδιαφέρουσα εκδοχή του τιραμισού ανακαλύψαμε στο Instagram και μας έκανε διάθεση να τη δοκιμάσουμε. Δεν έχει ζάχαρη εκτός μέλι και αντί για σαβαγιάρ έχει βρώμη.
Υλικά
45 γρ. νιφάδες βρώμης
1 κ.γ σπόρους chia
100 ml γάλα αμυγδάλου
1 κ.σ μέλι
1/2 κ.γ σκόνη κακάο
1/2 ή 1 ολόκληρο digestive χωρίς ζάχαρη
Για την κρέμα
150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
50 γρ. τυρί κρέμα light
25 γρ. πρωτεΐνη βιολογική βανίλια
1 κ.γ μέλι
Για το γαρνίρισμα
κακάο
Εκτέλεση
Για την βάση: Ανακατέψτε τη βρώμη, τους σπόρους chia και το κακάο μαζί με το γάλα. Προσθέστε το espresso και το μέλι και ανακατέψτε ξανά. Αφήστε το μείγμα ιδανικά για 1 βράδυ στο ψυγείο ή για μίνιμουμ 3 ώρες.
Για την κρέμα: Ανακατέψτε καλά το στραγγιστό γιαούρτι, με το τυρί και την πρωτεΐνη. Προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε.
Το στήσιμο σε ποτήρι: Ξεκινήστε με στρώση βρώμης και συνεχίστε εναλλάξ με κρέμα. Ενδιάμεσα τρίψτε το μπισκότο μου. Τελειώστε με στρώση κρέμας και πασπαλίστε με κακάο!
Πηγή:womenonly.gr