Αρχή της εβδομάδας, σήμερα, με τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες να έρχονται στο προσκήνιο. Πρέπει, όμως, με κάποιο τρόπο να καλυτερεύσει η μέρα. Σου έχουμε τον καλύτερο! Η συνταγή για κοτόπιτα πετιβιέ θα σε κάνει να ξεχάσεις τα πάντα.
Τι θα χρειαστείς στη συνταγή για κοτόπιτα πετιβιέ;
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 75 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 75 γραμμάρια βούτυρο
- 1 1/2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κρόκους αυγών
- 1 κουταλάκι της σούπας θυμάρι
Για τη γέμιση:
- 500 γραμμάρια κοτόπουλο στήθος
- 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρης
- 250 γραμμάρια μανιτάρια λευκά
- 250 γραμμάρια τυρί gouda
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
Πώς θα φτιάξουμε τη συνταγή για κοτόπιτα πετιβιέ;
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
- Σ’ένα τηγάνι θα ρίξουμε το κοτόπουλο, αφήνοντας το να πάρει χρώμα. Παράλληλα κόβουμε σε ροδέλες τα λευκά μανιτάρια.
- Ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδο και ταυτόχρονα ελέγχουμε το κοτόπουλο μας. Εάν είναι έτοιμο το τοποθετούμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι που είχαμε το κοτόπουλο, ρίχνουμε τα μανιτάρια μας και το σκόρδο. Μόλις πάρουν χρώμα τα βάζουμε στο μπολ με το κοτόπουλο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε μία κατσαρόλα θα ρίξουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει θα προσθέσουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και μόλις το βούτυρο απορροφήσει το αλεύρι θα το ανακατέψουμε με κρέμα γάλακτος.
- Αφού ομογενοποιηθούν το βούτυρο, το αλεύρι και η κρέμα γάλακτος, αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε στο μείγμα τυρί γκούντα, θυμάρι, μουστάρδα και δύο κρόκους αυγού.
- Τελειώνοντας με το κρεμώδες μείγμα, το ρίχνουμε στο μπολ που είχαμε τοποθετήσει το κοτόπουλο με τα μανιτάρια και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά!
- «Απλώνουμε» ελαφρώς τα φύλλα σφολιάτας και την τοποθετούμε, το ένα από τα δύο, στο ταψί.
- Ρίχνουμε τη γέμιση στο φύλλο της σφολιάτας, την απλώνουμε και στην συνέχεια την «κλείνουμε» με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
- Αλείφουμε την πίτα μας με τον κρόκο αυγού, χαράσσουμε και την βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα στους 180 βαθμούς.
- Αφού ψηθεί η κοτόπιτα, την αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά. Κόβουμε κομμάτι και σερβίρουμε.
Πηγή:iPop.gr
+ There are no comments
Add yours