Σπιτική συνταγή για ένα γευστικό επιδόρπιο
Υλικά για 4-6 άτομα
Για την τάρτα
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2/3 φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 6 κουταλιές της σούπας νερό
Για τη γέμιση
- 4 αυγά (χωριστά κρόκους- ασπράδια)
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γρ. ανθότυρο
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. ζάχαρη
- 2 λεμόνια
- 1 κ. γ. βούτυρο
Εκτέλεση
Για την τάρτα
- Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι κοσκινισμένο, προσθέτετε το αλάτι και τρίβετε το βούτυρο. Ζυμώνετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτοντας σταδιακά νερό.
- Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Παίρνετε ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 24 εκ. και αλείφετε με βούτυρο. Απλώνετε την ζύμη για την τάρτα κολλώντας τη στα τοιχώματα του σκεύους.
- Πάρτε μια μεμβράνη και τοποθετείστε την πάνω στη ζύμη βάζοντας πάνω της λίγα φασόλια για να μην φουσκώσει. Ψήνετε για 35 λεπτά στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.
Για τη γέμιση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Τρίψτε τα 2 λεμόνια και κρατήστε το ξύσμα. Σε ένα μπολ τοποθετείστε το ανθότυρο και ανακατέψτε μέχρι η υφή του να γίνει λεία.
- Μέσα στο ανθότυρο ρίχνετε την κρέμα γάλακατος και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε με το σύρμα.
- Μέσα σε 150 γρ. ζάχαρης προσθέστε τους κρόκους και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν.
- Κατόπιν, αναμειγνύετε το μείγμα με εκείνο του τυριού μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ξεχωριστό σκεύος χτυπήστε τα ασπράδια για την μαρέγκα.
- Μόλις ψηθεί η τάρτα, τοποθετείτε από πάνω την κρέμα λεμονιού και καλύπτετε με την μαρέγκα. Ψήνετε για περίπου 7 λεπτά μέχρι το χρώμα της μαρέγκας να γίνει χρυσαφένιο.
- Αφήνετε να κρυώσει και τοποθετείτε στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα.
+ There are no comments
Add yours