Οι πρεμιέρες που αξίζει να παρακολουθήσετε στη μεγάλη οθόνη

Ο ασταμάτητος Σιλβέστερ Σταλόνε επιστρέφει στην τρίτη ταινία της επιτυχημένης σειράς «Σχέδιο Απόδρασης» και υπόσχεται αμέτρητες στιγμές δράσης σαν τον παλιό καλό καιρό!

Παράλληλα, η «Έβδομη Σφραγίδα», η ταινία-σταθμός στην καριέρα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, παρουσιάζεται σε επανέκδοση στη μεγάλη οθόνη.

Η Πτώση της Αμερικάνικης Αυτοκρατορίας (The Fall of the American Empire)

Κωμωδία, 129’

Σκηνοθεσία: Denys Arcand

Πρωταγωνιστούν: Αlexandre Landry, Maripier Morin, Remy Girard, Louis Morissette, Maxim Roy, Pierre Curzi, Vincent Leclerc, Patrick Emmanuel Abellard, Florence Longpre, Eddy King

Ο 36χρονος Pierre-Paul Daoust (Αlexandre Landry), ένας διανοούμενος με διδακτορικό στη φιλοσοφία, αναγκάζεται να εργαστεί ως κούριερ για να τα βγάλει πέρα. Μία μέρα, εν ώρα εργασίας, γίνεται αυτόπτης μάρτυρας μίας ένοπλης ληστείας που πάει στραβά: δύο νεκροί και τσάντες γεμάτες εκατομμύρια πεταμένες κάτω. Ο Pierre-Paul έρχεται αντιμέτωπος με το δίλημμα του να φύγει με άδεια χέρια ή να πάρει τα λεφτά και να φύγει.

Σχέδιο Απόδρασης: Προσωπική Υπόθεση (Escape Plan: The Extractors)

Δράσης, 88’

Σκηνοθεσία: Τζον Χέρτζφελντ

Πρωταγωνιστούν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Ντέιβ Μπαουτίστα, Ζανγκ Τζιν, Τζέιμι Κινγκ, 50 Cent

Θέλοντας να εκδικηθούν τον δημιουργό της φυλακής υψηλής τεχνολογίας από την οποία μόλις απέδρασαν, ο Ρέι Μπρέσλιν (Σιλβέστερ Σταλόνε) και η ομάδα του διασταυρώνονται με τον Σεν, έναν ακόμα περιβόητο δραπέτη και σύμμαχο που αναζητά την απαχθείσα κόρη ενός Κινέζου δισεκατομμυριούχου.

Η δίψα τους για εκδίκηση και η νέα τους αποστολή θα συγκρουστούν όταν διαρρήξουν το Devil’s Station, μια αδιαπέραστη γοτθική φυλακή, όπου το κορίτσι κρατείται όμηρος. Μια σκοτεινή φυλακή που δημιουργήθηκε από τον ορκισμένο εχθρό τους.

Ποτέ Δεν Είναι Αργά Κύριε Καθηγητά (Richard Says Goodbye)

Κωμωδία, Δράμα, 91’

Σκηνοθεσία: Γουέιν Ρόμπερτς

Πρωταγωνιστούν: Τζόνι Ντεπ, Ζόι Ντόιτς, Ρον Λίβινγκστον, Ρόζμαρι Ντεγουίτ, Ντάνι Χιούστον, Οντέσα Γιανγκ, Κάθριν Έβανς

Όταν ο Ρίτσαρντ (Τζόνι Ντεπ), καθηγητής πανεπιστημίου, διαγνωστεί με μια ανίατη ασθένεια, αποφασίζει να εγκαταλείψει τα προσχήματα και τις κοινωνικές συμβάσεις και να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του όσο πιο έντονα και ελεύθερα γίνεται.

Με καυστικό χιούμορ, ελαφριά απερισκεψία και μια δόση τρέλας, πέφτει με τα μούτρα σε κάθε πιθανή «αμαρτία»: Πίνει, καπνίζει, κάνει σεξ και ξεστομίζει αδιανόητες προσβολές, εισπράττοντας έτσι περισσότερη χαρά από ποτέ.

Με τον νέο τρόπο ζωής του και καθώς ο χρόνος του εξαντλείται, ο Ρίτσαρντ θα καταλάβει πολλά πράγματα για τη ζωή, ενώ θα έρθει κοντά με τους ανθρώπους που αγαπά, για ένα τελευταίο αντίο. Μια ξεκαρδιστική αλλά και συγκινητική ταινία, για το πώς ένας άνθρωπος αποφασίζει να ζήσει τη ζωή στο έπακρο ακόμα κι όταν το ταξίδι του τελειώνει.

Δεσμοί Αίματος (Common Blood/ La Misma Sangre)

Ψυχολογικό θρίλερ, 113’

Σκηνοθεσία: Μιγκέλ Κόαν

Πρωταγωνιστούν: Όσκαρ Μαρτίνεζ, Ντολόρες Φόνζι, Παουλίνα Γκαρσία, Λουίς Νιέκο

Μετά το θάνατο της συζύγου του Ελίας, η κάποτε στενά δεμένη οικογένεια δοκιμάζεται. Ένας ασφυκτικός ιστός υφαίνεται, όλα μοιάζουν ύποπτα και η αμφιβολία κυριαρχεί.

Τα Παράπονά σας στον Έφορο (Jusqu’ici tout va bien /New Biz in the Hood)

Κωμωδία, 94’

Σκηνοθεσία: Mohamed Hamidi

Πρωταγωνιστούν: Gilles Lellouche, Malik Bentalha, Sabrina Ouazani, Camille Lou

Ο Φρεντ είναι ένας πετυχημένος επιχειρηματίας που έχει μπλέξει άσχημα. Μόλις έκλεισε το σπουδαιότερο συμβόλαιο της καριέρας του αλλά οι ελεγκτές της εφορίας απειλούν να του κλείσουν την εταιρία εξαιτίας μίας φορολογικής απάτης, ενώ η λύση του προβλήματος είναι χειρότερη από το ίδιο το πρόβλημα!

Ο Φρεντ και οι «trendy» συνεργάτες του, πρέπει να μετακομίσουν την επιχείρηση σε μία οικονομικά υποβαθμισμένη ζώνη έξω από το Παρίσι. Και μόνο η σκέψη να πάνε σε ένα τέτοιο μέρος τους τρομοκρατεί.

Όταν Λείπει η Μαμά (When Mom is Away)

Κωμωδία, 94’

Σκηνοθεσία: Αλεσάντρο Τζενοβέζι

Πρωταγωνιστούν: Φάμπιο Ντε Λουίτζι, Βαλεντίνα Λοντοβίνι

Ο Κάρλο και η Τζούλια είναι παντρεμένοι και έχουν τρία παιδιά. Ο Κάρλο είναι εντελώς απορροφημένος από τη δουλειά του και έτσι λείπει συνεχώς από το σπίτι, ενώ η Τζούλια έχει εγκαταλείψει τη δουλειά της για να μεγαλώσει τα παιδιά. Κουρασμένη από την καθημερινότητα, η Τζούλια αποφασίζει να κάνει δώρο στον εαυτό της 10 μέρες διακοπές χωρίς την οικογένεια.

Ο Κάρλο θα πρέπει τώρα να αναλάβει το ρόλο της και αυτό δεν είναι εύκολο. Όταν η μητέραεπιστρέψει, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Καβγάδες, καταστροφές και πολλά ευτράπελα, συνθέτουν μια ξεκαρδιστική καλοκαιρινή κωμωδία για όλη την οικογένεια.

Η Έβδομη Σφραγίδα (The Seventh Seal)

96’

Σκηνοθεσία: Ίνγκμαρ Μπέργκμαν

Πρωταγωνιστούν: Μπίμπι Άντερσον, Μαξ Φον Σίντοφ, Γκούναρ Μπγιέρνστραντ

Ένας ιππότης και ο ιπποκόμος του. Επιστρέφουν από τις Σταυροφορίες σε μια Σουηδία που μαστίζεται από την πανούκλα. Στο δρόμο τους θα συναντήσουν τον Θάνατο, ο οποίος θα ζητήσει από τον Ιππότη να τον ακολουθήσει.

Εκείνος, για να κερδίσει χρόνο, μήπως και μπορέσει να βρει απαντήσεις στις υπαρξιακές αγωνίες και τα μεταφυσικά προβλήματα που τον ταλανίζουν προτείνει στο Θάνατο να παίξουν μια παρτίδα σκάκι και όταν τελειώσει, αυτή να είναι και η τελευταία προθεσμία του.

8 1/2

Αυτοβιογραφία, 138’

Σκηνοθεσία: Φεντερίκο Φελίνι

Πρωταγωνιστούν: Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Κλαούντια Καρντινάλε, Ανούκ Εμέ

Το μεγάλο αυτοβιογραφικό αριστούργημα του Φεντερίκο Φελίνι για πρώτη φορά σε ψηφιακή κόπια. Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 1964.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours