Γαρίδες σωτέ με ρύζι και πάπρικα, η συνταγή από την Ταϊτή

Μερίδες

4

Μια εύκολη και εντυπωσιακή συνταγή, ιδανική για όλες τις περιστάσεις. Γαρίδες σωτέ με ρύζι και πάπρικα, η συνταγή από την Ταϊτή. Απολαύστε τες ως μεζέ ή συνοδευτικό στο τραπέζι σας. Αν σας αρέσουν ιδιαίτερα τα πικάντικα φαγητά βάλτε λίγο παραπάνω πάπρικα! Απλά θεϊκές!

Υλικά συνταγής

  • Γαρίδες
  • Ρύζι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • Βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 ποτ. λευκό κρασί, ξηρό
  • 1 σκ. σκόρδο, λιωμένη
  • Πάπρικα
  • Μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, πλένουμε καλά τις γαρίδες και τους αφαιρούμε τα ποδαράκια και τις κεραίες.

Τις βράζουμε για εφτά με οκτώ λεπτά και τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα κρατώντας ωστόσο το νερό με το ζουμί τους.

Μέσα σ’ αυτό το ζουμί, βράζουμε το ρύζι.

Στη συνέχεια καθαρίζουμε δύο μεγάλα κρεμμύδια.

Τα κόβουμε κατά μήκος σε δύο κομμάτια.

Τα κόβουμε κατά πλάτος στον τρίφτη, σε λεπτά μισά ροδέλας.

Σε ένα τρυπητό, τα πλένουμε καλά κάτω απ’ τη βρύση για να τους φύγει το πύρωμα στη γεύση.

Κατόπιν ζεσταίνουμε βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι.

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, να πάρουν ξανθωπό χρώμα και να ελευθερώσουν το άρωμά τους.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε επίσης μέχρι να πάρουν ένα ζωηρό κοκκινωπό χρώμα.

Κατά τη διάρκεια του σοταρίσματός τους τις αλατοπιπερώνουμε.

Έπειτα, τις ποτίζουμε με ένα γεμάτο ποτήρι λευκό ξηρό κρασί και προσθέτουμε μία λιωμένη σκελίδα σκόρδου.

Πασπαλίζουμε επίσης με πάπρικα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τις γαρίδες να σοταριστούν μέσα στον ατμό τους για πέντε λεπτά ακριβώς.

Τέλος σερβίρουμε τις γαρίδες ζεστές, μαζί με το ρύζι τους.

Καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία.

Πηγή:supersyntages.gr

About Post Author