Η γεύση τους μαγεύει τον ουρανίσκο και γίνεται εμμονή!

Αυτά είναι τα εύκολα καρυδωτά που έρχονται από τη Βραζιλία και φτιάχνονται με ζαχαρούχο. Μια εύκολη συνταγή με λίγα υλικά και απλή διαδικασία που αποδεικνύει ότι η απόλαυση μπορεί να είναι και απλή.

Είναι ένα τέλειο κέρασμα για γιορτή και εκδηλώσεις όπως ο γάμος ή η βάφτιση που θα ικανοποιήσει κάθε καλεσμένο.

Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 50 Λεπ.

ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ 13 Λεπ.

ΧΡΟΝΟΣ ΨΥΞΗΣ 1 Ωρ.

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 1 Ωρ. 3 Λεπ.

ΠΙΑΤΟ Γλυκά

ΜΕΡΙΔΕΣ 29 Κομμάτια

ΘΕΡΜΙΔΕΣ 145

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ καρύδια
  • 397 γρ ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κούπες άχνη ζάχαρη
  • 20 εώς 30 ml γάλα
  • 15 καρύδια κομμένα στη μέση για γαρνίρισμα

ΟΔΗΓΙΕΣ 

  • Ρίχνω τα καρύδια στον πολυκόφτη και τα αλέθω καλά.
  • Τα μεταφέρω σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και το βάζω σε μέτρια ένταση ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι το μείγμα να γίνει μια μάζα και τα ξεκολλάει από το σκεύος.
  • Το βάζω σε άλλο βουτυρωμένο ταψί και στο ψυγείο να κρυώσει.
  • Με βουτυρωμένα χέρια παίρνω 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα, το πλάθω σε μπαλίτσα και έπειτα το πιέζω να γίνει λίγο επίπεδο.
  • Τα μεταφέρω σε αντικολλητικό χαρτί και τα βάζω στο ψυγείο.
  • Σε άλλο μπολ ρίχνω την άχνη και λίγο-λίγο το γάλα μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηχτό γλάσο. Το μεταφέρω σε βαθύ μπολ, το οποίο βάζω μέσα σε μεγαλύτερο μπολ με βραστό νερό (ή σε μπεν μαρί).
  • Περιμένω λίγο να μαλακώσει το γλάσο, να γίνει πιο ρευστό και βουτάω μέσα ένα-ένα τα καρυδωτά, αφήνοντας τα έπειτα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
  • Πριν στεγνώσουν βάζω πάνω σε κάθε ένα από ½ καρύδι και τα μεταφέρω πίσω στο ψυγείο να στεγνώσουν.
  • Με ένα μαχαίρι καθαρίζω ότι περισσεύει από γλάσο τριγύρω τους και τα βάζω σε χάρτινες θήκες για να τα προσφέρω.

Πηγή:paxxi.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author