Ryotei 118: Για ιαπωνικές γεύσεις στην μπάρα της νέας gastropub στη Γλυφάδα

Τι σημαίνει άραγε Ryotei (προφέρεται Ραϊοτέι); Πρόκειται για έναν τύπο παραδοσιακών high end ιαπωνικών εστιατορίων, ιδιαίτερα δημοφιλή στο παρελθόν για επαγγελματικές ή κοινωνικές συναντήσεις, την ώρα που οι γνωστές γκέισες προσέφεραν ψυχαγωγία. Το νέο εστιατόριο στα ψηλά της Γλυφάδας, επί της Γούναρη, που εμπνέεται ακριβώς από αυτά, έρχεται να προσαρμόσει αυτή τη φιλοσοφία σε μια μοντέρνα gastropub με πιο χαλαρό ύφος, ιδανικό για όλες τις ώρες.

Head chef του Ryotei 118 είναι ο Αντώνης Κουρκούτας (γνωστός από την Ιθάκη της Βουλιαγμένης), ο οποίος συνεργάζεται στην κουζίνα με την Κατερίνα Κουρμούλη και τον Γιάννη Νεζιράι, ενώ στο project συμμετέχει και ο διατροφολόγος Ανδρέας Κωνσταντουδάκης -aka Mr. Nutrition Support

Το μενού είναι σφιχτό, γεμάτο ωστόσο ενδιαφέρουσες προτάσεις. Εδώ θα δοκιμάσεις από τα signature sushi, sasimi, nigiri και hosomaki rolls έως το smash burger με διπλό μπιφτέκι και umami sauce (που ήδη συζητιέται πολύ) και από ramen με κοτόπουλο μέχρι ένα ιδιαίτερο κουνουπίδι tempura με κρέμα παρμεζάνας, σουσάμι kimchi και sweet & spicy sauce.

Τον κατάλογο συμπληρώνουν bao bans, χειροποίητο japanese fried chicken, σαλάτες, σούπες και noodles, μαζί με κάποια κλασικά ορεκτικά. Όλα αυτά, μαζί με μία προσεγμένη λίστα ποτών που περιλαμβάνει σάκε, μπύρες και κοκτέιλ.

Θέση αξίζει να πιάσεις στην ξύλινη μπάρα με τις ψηλές καρέκλες, που θυμίζουν ιαπωνικά ιδεογράμματα. Είναι το σημείο συνάντησης για όσους θέλουν να απολαύσουν το γεύμα τους με θέα την ανοιχτή κουζίνα. Εναλλακτικά, ωραίο spot είναι και η υπαίθρια σάλα στον εξωτερικό, μικρό χώρο.

Ryōtei 118

  • Δημ. Γούναρη 118, Γλυφάδα
  • 21 1218 1647
  • Instagram

noupou.gr

More From Author