Η αγάπη για το καλό κρέας είναι ο κοινός παρανομαστής των τεσσάρων αυτών εστιατορίων, που περιλαμβάνονται στη Restaurant 100 list για το 2020.
Λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών που έχει επιβάλει η πανδημία, τα εστιατόρια αυτήν την περίοδο παραμένουν κλειστά. Ο κόσμος της εστίασης περιμένει τη στιγμή που θα καταφέρει να λειτουργήσει και πάλι ενώ όλοι εμείς ανυπομονούμε να επισκεφθούμε ξανά τα αγαπημένα μας γαστρονομικά spots στην πόλη ή -γιατί όχι;- να ανακαλύψουμε νέα.
Η Restaurant 100, η λίστα που κάθε χρόνο επιλέγει τα 100 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας, δημοσιεύθηκε μόλις. Για 4η συνεχόμενη χρονιά, η Boussias Comunications ξεχωρίζει και αναδεικνύει, με τη βοήθεια των 100+ foodies που αποτελούν την κριτική επιτροπή, 100 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα – εστιατόρια κάθε ύφους και γούστου, για κάθε budget και περίσταση εξόδου.
Ανάμεσα σε αυτά, ξεχωρίσαμε όσα εξειδικεύονται στο κρέας και βρίσκονται στην Αθήνα. Τέσσερα εστιατόρια -από παραδοσιακές ταβέρνες μέχρι μέρη που προσφέρουν ιδιαίτερες fine dining εμπειρίες- που έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς: Την αγάπη τους για το καλό κρέας.
Basegrill, Περιστέρι
Ο ναός των κρεατοφάγων στα Δυστικά Προάστια – όπου βέβαια συρρέουν πιστοί από όλη την Αθήνα. Το είδος των κρεάτων, η κοπή τους, οι ελληνικές ράτσες και η άψογη εκτέλεση στο ψήσιμο του κάθε κομματιού με τον τρόπο που του ταιριάζει, αποτελούν πρωταρχικές αρχές του εστιατορίου.
Drakoulis Dry & Raw, Κολωνάκι
Όνομα με ιστορία και μεγάλη εμπειρία στο κρέας, τεχνογνωσία, εκλεκτά κρέατα τέλεια μαγειρεμένα ή ωμά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το Drakoulis Dry & Raw, το υψηλής γαστρονομίας δημιούργημα του πολυμήχανου Στράτου Δρακούλη.
Drakoulis Dry & Raw | Σκουφά 52, Κολωνάκι | 21 0363 2400
Κρητικός, Παλλήνη
Μια οικογενειακή παράδοση που μεταφέρθηκε από γενιά σε γενιά. Στον Κρητικό ξέρουν καλά τι σημαίνει σχάρα και να είσαι γνώστης του καλού κρέατος.
Κρητικός |Αιόλου 49, Παλλήνη | Τηλ.: 21 0665 9061
Πηγή:nou-pou.gr
+ There are no comments
Add yours