Σε αλλιώτικους γιορτινούς ρυθμούς συντονίζονται φέτος τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της πόλης, φροντίζοντας να νοστιμίσουν τα γεύματα των ημερών που θα απολαύσουμε στο σπίτι.

Η «Μεγάλη Βρεταννία» εμπλουτίζει τα πέντε διαφορετικά μενού που προσφέρονται κάτω από την ομπρέλα του Let us do the cooking με δύο ακόμα προτάσεις στο πνεύμα των ημερών. Για το μενού των Χριστουγέννων ο πολύ ταλαντούχος executive chef του ξενοδοχείου Αστέριος Κουστούδης και η ομάδα του προτείνουν για κύριο πιάτο ψητή γαλοπούλα με την παραδοσιακή της γέμιση και τα συνοδευτικά της, ενώ εκείνο της Πρωτοχρονιάς κορυφώνεται με ένα εξαιρετικό κομμάτι Prime rib με σάλτσες και γαρνιτούρες.

«St. George Lycabettus»
«St. George Lycabettus»

Ειδικά set menus για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά προτείνει το «St. George Lycabettus». Οι γεύσεις του ταλαντούχου executive chef του ξενοδοχείου Βασίλη Μήλιου έχουν την απαραίτητη επισημότητα που αρμόζει στα ωραιότερα γεύματα του χρόνου, περιλαμβάνοντας από φιλέτο γαλοπούλας με πορτοκάλι συνοδεία gravy sauce με σιρόπι σφενδάμου και κόκκινα μούρα μέχρι μοσχαρίσιο φιλέτο γάλακτος με πατάτα αρωματισμένη με τρούφα, πράσινα σπαράγγια και σάλτσα με μανιτάρια και amaretto.

Το «Ovio» και ο Πάνος Ιωαννίδης νοστιμίζουν τα ρεβεγιόν μας με το Ovio Semi DIY Four course Menu box που έρχεται σπίτι γεμάτο σπέσιαλ γεύσεις. Η πρόταση έχει ελαφρώς διαδραστικό χαρακτήρα, καθώς εμείς καλούμαστε να ζεστάνουμε το φαγητό, ακολουθώντας τις λεπτομερείς οδηγίες που συνοδεύουν καθένα από τα τέσσερα πιάτα, όπως για παράδειγμα τα σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσια ribs με μανιτάρια, καπνιστό πουρέ πατάτας και γλασαρισμένα καρότα με μυρωδικά που πρωταγωνιστούν στο μενού της Πρωτοχρονιάς.

«Ovio»
«Ovio»

Τη δική μας τελική πινελιά θα χρειαστεί να βάλουμε επίσης προκειμένου να απολαύσουμε στο σπίτι το πολύ ξεχωριστό εορταστικό μενού που δημιούργησε ο σεφ και συνιδιοκτήτης του χρυσοσκουφάτου «CTC» Αλέξανδρος Τσιοτίνης. Η εμπειρία βέβαια θα μας αποζημιώσει καθώς από το τραπέζι μας θα παρελάσουν, ανάμεσα σε άλλα, brioche αρωματισμένο με καμμένο βούτυρο, βελουτέ καραβίδας αρωματισμένη με ουίσκι αλλά και φιλέτο Wellington με πουρέ τρουφάτης πατάτας και σάλτσα perigueux.

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης στο «CTC»
Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης στο «CTC»

Τα γιορτινά της φορά και η «Cookoovaya» που έρχεται σπίτι με σπέσιαλ μενού για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Η premium υπηρεσία delivery του γνωστού εστιατορίου που ονομάζεται Cookoovaya Wise Food Experience at Home εμπλουτίζεται αυτές τις ημέρες με ξεχωριστές festive γεύσεις σαν τη σούπα αυγολέμονο με βιολογικό κόκορα και jasmine rice, την ανοιχτή πίτα με τρούφα και ασφαλώς τη γεμιστή γαλοπούλα συνοδεία από αρωματικό ρύζι με κουκουνάρι και σταφίδα, πουρέ κολοκύθας, πατάτες φούρνου και σάλτσα με κονιάκ και βούτυρο.

Κοντά μας, έστω και από απόσταση, παραμένει τις φετινές γιορτές το επίσης χρυσοσκουφάτο «Aleria». Τα ειδικά μενού για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έχουν ασφαλώς το χαρακτηριστικό άγγιγμα του Γκίκα Ξενάκη και επιφυλάσσουν από γαλοπούλα μαγειρεμένη με δύο τρόπους (το στήθος τυλιγμένο σε μπέικον και μους μανιταριών και το μπούτι confit σερβιρισμένο με σάλτσα από μύρτιλλα) ως σιγοψημένο χοιρινό με σάλτσα από δεντρολίβανο και γλυκιά πιπεριά που έρχεται με ωραίες γαρνιτούρες όπως παστινάκι και μήλα ψητά αρωματισμένα με γαρίφαλο.

Τη δυνατότητα για private dining από την άνεση του σπιτιού μας προσφέρει, τέλος, το boutique εστιατόριο «Άλφικον» του Παγκρατίου. Οι δύο ταλαντούχοι σεφ του, Δημήτρης Ζύμπα και Νίκος Βοργιάς, μπορούν να ετοιμάσουν κατόπιν έγκαιρης συνεννόησης ένα tailor made γιορτινό μενού κομμένο και ραμμένο στις προτιμήσεις και τις διατροφικές μας συνήθειες για να το απολαύσουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ανταλλάσσοντας ευχές για μια πιο ευτυχισμένη και κανονική νέα χρονιά.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα μενού και κάντε έγκαιρα την παραγγελία σας μέσα από τα website των εστιατορίων και των ξενοδοχείων ή κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μαζί τους.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours