10 εστιατόρια με πολύ καλή σχέση ποιότητας – τιμής

Γευστικό φαγητό, εξαιρετική σχέση τιμής και ποιότητας και όμορφο περιβάλλον σε δέκα αθηναϊκά εστιατόρια.

Η χρυσή τομή μεταξύ ποιοτικών πρώτων υλών και τιμής είναι δύσκολη υπόθεση. Το οικονομικό δεν είναι πάντα ποιοτικό, αλλά και το πολύ ακριβό συχνά δεν υποστηρίζεται από το γευστικό αποτέλεσμα.

Τα παρακάτω εστιατόρια πετυχαίνουν αυτήν ακριβώς την δύσκολη ισορροπία.

Oroscopo
Αντήνορος 42-44, Ιλίσια, τηλ: 21 0721 6458

Δεν πρόκειται για «ένα ακόμα ιταλικό εστιατόριο», αλλά ένα από τα πιο φροντισμένα μέρη για μεσογειακή κουζίνα, χωρίς δηθενιές και παράλογη κοστολόγηση. Στο Oroscopo θα απολαύσετε υπέροχη πίτσα με λεπτό, καλοψημένο ζυμάρι, ολόφρεσκα ζυμαρικά, αρκετά πιάτα με βάση το κρέας και το ψάρι, αλλά και αρκετά μαγειρευτά ημέρας ετοιμασμένα με μεράκι και εξαιρετικές πρώτες ύλες. Ο λογαριασμός με ποτήρι κρασί, στα 17-25€ ανά άτομο.

Αθήρι
Πλαταιών 15, Κεραμεικός, τηλ: 2103462983

Ο Αλέξανδρος Καρδάσης, στο εστιατόριο του Κεραμεικού δημιουργεί εδώ και χρόνια με αστείρευτο πάθος και εξαιρετικές πρώτες ύλες γκουρμέ πιάτα σε φυσιολογικές για την ποιότητά τους τιμές. Το μενού αλλάζει ανά περιόδους όμως κρατά σταθερά ψηλό τον πήχη της γεύσης, συνδυάζοντας την παράδοση με τον προσγειωμένο μοντερνισμό. Η αυλή του το καλοκαίρι είναι χάρμα οφθαλμών, ενώ ο λογαριασμός έρχεται στα 30€ κατ’ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Οικείο
Πλουτάρχου 15, Κολωνάκι, τηλ: 2107259216

Ένα υπέροχο ελληνικό μπιστρό, σερβίρει σταθερά ποιοτική ελληνική κουζίνα πειραγμένη και μη, σε έναν χώρο που συνδυάζει ατμόσφαιρα από την παλιά Αθήνα με εκείνη μιας ζεστής ορεινής ταβέρνας. Οι γεύσεις του περιλαμβάνουν επιλογές όπως νοστιμότατο σνίτσελ, άψογα ψημένη μοσχαρίσια μπριζόλα, και πληθώρα επιλογών σε ζυμαρικά και λαδερά από το ημερήσιο μενού. Ο λογαριασμός στα 25€ κατ’ άτομο με ποτήρι κρασί.

Βασίλαινας
Βρασίδα 13, Χίλτον, τηλ: 210 7210501

Ο Θανάσης Βασίλαινας καταφέρνει εδώ και χρόνια να σερβίρει ελληνική κουζίνα υψηλού επιπέδου στο λιτό urban chic εστιατόριο του, κρατώντας αναλλοίωτη τη σχέση ποιότητας τιμής. Ο μπακαλιάρος ποσέ με ψητά παντζάρια και σάλτσα βουτύρου με σκόρδο, το καπνιστό ρείκι με τσιγαριαστά χόρτα και πουρέ από παντζάρι και η picanha από αρνάκι Βόνιτσας, που συνοδεύεται από πικάντικη ρεβιθάδα γάστρας αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ο λογαριασμός στα 35-40€ ανά άτομο, με ποτήρι κρασί, ενώ αρκετά συμφέρον είναι το μεσημεριανό μενού με 25€/ άτομο.

Nolan
Βουλής 31-33, Αθήνα, τηλ: 210 3243545

Το fusion εστιατόριο των Σωτήρη Κοντιζά και Κώστα Πισσιώτη παντρεύει μοναδικά γεύσεις Ελλάδας και Ιαπωνίας με βάση ποιοτικές πρώτες ύλες και προσιτές δεδομένης της γευστικής εμπειρίας τιμές. Το Nolan Fish Burger με ροφό ή μπακαλιάρο παναρισμένο σε ιαπωνική γαλέτα με σως ταρτάρ, ψωμάκι στο γκριλ και μυρωδικά, τα Soba noodles με μαριναρισμένο σολομό, ταχίνι και τηγανιτό φαγόπυρο και το θράψαλο με σελινόριζα αποτελούν πιάτα μοναδικά σε έμπνευση και γεύση. Ο λογαριασμός στα 30-35€/ άτομο με ποτήρι κρασί.

Ψαροκόκκαλο
Ελευθερίου Βενιζέλου 19, Μελίσσια, τηλ.: 210 8077535

Σπιτικές γεύσεις θάλασσας, οικογενειακή ατμόσφαιρα, μεγάλες μερίδες και άριστη σχέση ποιότητας-τιμής σε ένα ταβερνάκι, το οποίο ξεχωρίζει από το πλήθος των κλασικών ψαροταβερνείων. Σπιτικό τζατζίκι, ψαρόσουπα Κακκαβιάς, γαύρος μαρινάτος, γαρίδες σαγανάκι, ψητή σουπιά, γεμιστά καλαμάρια, αχνιστοί πετροσωλήνες με μουστάρδα και λεμόνι, φρέσκα μύδια αχνιστά, καρπάτσιο λαυράκι, τραχανότο με καραβιδόψυχα και ολόφρεσκο ψάρι είναι μερικά από τα καλούδια θάλασσας που δοκιμάζουμε εδώ, πληρώνοντας κάτι λιγότερο από 20€/ άτομο.

Μωριάς
Ειρήνης 56, Αγ. Παρασκευή, τηλ: 21 0601 0129

Σπανίζουν τα άριστης ποιότητας κρέατα σε φυσιολογικές τιμές σε ταβέρνες. Γι’ αυτό ο Μωριάς ξεχωρίζει στο είδος του, έχοντας μάλιστα και έναν ωραιότατο χώρο για φαγητό χειμώνα- καλοκαίρι. Σερβίρει συγκλονιστικό μπιφτέκι στα κάρβουνα και εξαιρετικά παϊδάκια, μαζί φυσικά με όλα τα must μιας ταβέρνας που σέβεται τον εαυτό της – φρεσκοκομμένες πατάτες, κοντοσούβλι, χορταρικά σαλάτα κ.α. Ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 17-20€ ανά άτομο με κρασί.

Καπλάνι
Ευφρονίου 47, Καισαριανή, τηλ: 21 0721 1161

Στην πολυφορεμένη και πολυμαγειρεμένη εν Αθήναις κρητική κουζίνα, το Καπλάνι ξεχωρίζει με τα μοναδικής νοστιμιάς πιάτα του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ποιοτικές πρώτες ύλες της Μεγαλονήσου. Στο φωτεινό εσωτερικό του με τις μεγάλες τζαμαρίες δοκιμάζουμε ντολμαδάκια, καλιτσούνια, λουκάνικο, φαβέτα με βολβούς, στάκα, χοιρινές μπουκιές, γαμοπίλαφο, αλάνι με χοντρά μακαρόνια, κουνέλι λεμονοριγανάτο και άλλα εκλεκτά εδέσματα. Ο λογαριασμός στα 20-22€ ανά άτομο, με κρασί.

Μονοκατοικία
Φιλικής Εταιρείας 39, Κάτω Χαλάνδρι, τηλ: 2106819109

Αυτή κλασική μονοκατοικία του ’48 μεταμορφώνει τον κήπο της και το άνετο εσωτερικό της σε φιλόξενο εστιατόριο ελληνικών γεύσεων με δημιουργικές πινελιές, το οποίο ξεφεύγει από τη νόρμα των κλασικών μεζεδοπωλείων και προτείνει κάτι διαφορετικό – και ποιοτικό. Μεζέδες όπως η ψητή γραβιέρα με κρούστα από φιστίκι Αιγίνης και οι χορτοκεφτέδες με ξύγαλο Σητεία, κυρίως πιάτα όπως τα σκιουφιχτά με πέστο από σπανάκι, φουντούκι και γκερεμέζι και το κοτόπουλο μπούτι στη σχάρα μαριναρισμένο σε λάιμ αναδεικνύουν την ποιότητα αλλά και ιδιαιτερότητα του μενού. Ο λογαριασμός στα 15-17€/ άτομο με κρασί.

Boracay
Βασιλέως Παύλου 94, Βούλα, τηλ: 210 9689500/511

Aυθεντικές και ποιοτικές γεύσεις της ιαπωνικής αλλά και της φιλιππινέζικης κουζίνας σε καλές τιμές; Κι όμως, το fine asian dining εστιατόριο της Βούλας κάνει προσιτή την γευσιγνωσία που εστιάζει στο φρέσκο, ωμό ψάρι. Spring rolls, sashimi και nigiri με τόνο, σολομό αλλά και ό,τι φρέσκο ψάρι υπάρχει στην αγορά, λαχταριστά sushi rolls σε πληθωρική ποικιλία, κοτόπουλο teriyaki και τραγανή πάπια, είναι μερικά μόνο από τα πιάτα του μενού, τα οποία απολαμβάνουμε σε ένα μίνιμαλ και ατμοσφαιρικά μοντέρνο περιβάλλον. Ο λογαριασμός στα 20-30€ κατ’ άτομο, με sake.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Πηγή:in2life.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours