της Λίτσας Κοντογιάννη

Κατηγορία: Μεταφρασμένη λογοτεχνία / Μυστηρίου – Τρόμου
ISBN: 9789606452116
Σελίδες: 472
Έτος κυκλοφορίας: 2021
ΦΛΕΓΟΜΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.jpeg

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το Τσάπελ Κροφτ είναι ένα γραφικό βρετανικό χωριό στην περιοχή του Σάσεξ. Η ζωή εκεί κυλάει ήρεμα, φαινομενικά, αλλά πίσω από τη βουκολική γαλήνη και τις τοπικές παραδόσεις κρύβεται μια κοινωνία καταπιεσμένη, διεστραμμένη, κλεισμένη στη σιωπή, με πολλά ένοχα μυστικά. Σ’ αυτό το περιβάλλον εγκαθίσταται, με δυσμενή μετάθεση, η ιερέας Τζακ Μπρουκς με την έφηβη κόρη της, τη Φλο.

Η Τζακ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την ενορία της στο Νότιγχαμ έπειτα από ένα τραγικό συμβάν. Από την πρώτη στιγμή της έλευσής τους στο χωριό, μάνα και κόρη αντιμετωπίζουν παράξενες καταστάσεις, από ατυχήματα μέχρι απειλές για τη ζωή τους. Το σκοτεινό παρελθόν της Τζακ έρχεται ξανά στο προσκήνιο, όταν η Τζακ πληροφορείται πως ο καταδικασμένος για τον φόνο του άντρα της αδερφός της, πρόκειται να αποφυλακιστεί. Πτώματα ξεθάβονται, άνθρωποι που θεωρούνταν εξαφανισμένοι αποδεικνύεται ότι έχουν δολοφονηθεί και το άγνωστο σκοτεινό παρελθόν της Τζακ κινδυνεύει να αποκαλυφθεί.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ 

Από την κυρία C.J. Tudor έχω διαβάσει τα δύο πρώτα βιβλία της και μπορώ να πω, πως μου άρεσαν αρκετά. Αυτό της όμως το πόνημα με ενθουσίασε! Η γραφή της όχι μόνο έχει εξελιχθεί, αλλά συνάμα έχει απογειωθεί. Χτίζει ένα σοβαρό όνομα στα βιβλία μυστηρίου και τρόμου.

Δεμένη αφήγηση που γίνεται σε πρώτο πρόσωπο. Τρομερά ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα που καθηλώνει τον αναγνώστη κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία του σελίδα. Όλη η υπόθεση της ιστορίας είναι γεμάτη ανατροπές και οι καλύτερες (γιατί δεν είναι μόνο μία) φυλαγμένες για το τέλος.

Ρεαλιστικοί χαρακτήρες, οι οποίοι είναι πολύ καλά δομημένοι, με επικρατέστερη την κεντρική ηρωίδα της ιστορίας. Πάντα ανήσυχη, ασυμβίβαστη, αντισυμβατική και πολλές φορές ατρόμητη.

Ένας ύμνος στη γυναικεία ελευθερία, κάτι που ακόμα και στο πιο πρόσφατο παρελθόν δεν θεωρούνταν κάτι το αυτονόητο. Έτσι κάθε προσπάθεια ανεξαρτητοποίησης χαρακτηριζόταν ως «σατανική» και προσπαθούσαν να τη περιορίσουν με κάθε τρόπο.

Μια εξαιρετική περιγραφή της μικρής επαρχιακής κοινωνίας της Αγγλίας, όπου οι αξίες και οι κανόνες καθορίζονται περισσότερο από το «φαίνεσθε» παρά από το να είναι ουσιαστικές.

Επτασφράγιστα μυστικά δεκαετιών βγαίνουν στη επιφάνεια, φιλίες προδίδονται, δεν λείπει πέρα από τη θρησκεία και η θρησκοληψία, δεν απουσιάζει ούτε από εδώ το bulling, ο κοινωνικός ρατσισμός και πολλά άλλα. Πολλές φορές κυριαρχεί η βία χωρίς να είναι απαραίτητο να γίνεται σπλάτερ.

Είναι ολοφάνερη η επίδραση της κυρίας Tudor από τα βιβλία του Βασιλιά των βιβλίων μυστηρίου και τρόμου, κυρίου Stephen King. Η ατμόσφαιρα από τα «Φλεγόμενα κορίτσια» παραπέμπει ξεκάθαρα στην ατμόσφαιρα δικών του βιβλίων.

Μη ξεχνάμε τη συμβολή της Παλμύρας Ισμυρίδου που έκανε τη μετάφραση και διατήρησε τον παλμό του πρωτότυπου κειμένου και κατάφερε να το μεταφέρει αυτούσιο στην ελληνική γλώσσα.

Φίλοι του είδους, φροντίστε να το διαβάσετε! Θα σας ικανοποιήσει απόλυτα!

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η Σι Τζέι Τιούντορ γεννήθηκε στο Σόλσμπερι και μεγάλωσε στο Νότινχαμ, όπου ζει με τον σύντροφό της και τη μικρή τους κόρη. Παράτησε το σχολείο στα δεκαέξι και καταπιάστηκε με διάφορες δουλειές. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 βρέθηκε να δουλεύει ως παρουσιάστρια της κινηματογραφικής εκπομπής Moviewatch στο βρετανικό Channel 4. Το πρώτο της βιβλίο, Ο άνθρωπος Κιμωλία, έλαβε το βραβείο Dead Good και ήταν υποψήφιο για το CWA Dagger, ενώ μεταφράστηκε σε περισσότερες από 40 χώρες και εξασφάλισε τηλεοπτικά δικαιώματα. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο Twitter @CJTudor και στο Facebook @CJTudorOfficial.

About Post Author

You May Also Like

More From Author