Shadow and Bone: Η νέα σειρά του Netflix αποθεώνεται ήδη και θυμίζει κάτι από Witcher (vid)

Κάτι τέτοιες φορές νιώθουμε λες και ζούμε μια επανάληψη συναισθημάτων και εικόνων. Το Netflix τα τελευταία χρόνια δείχνει πως όταν παίρνει επιτυχία από κάτι, στοχεύει πάντοτε να το ενισχύσει.

Αν δει για παράδειγμα ότι μια ισπανική σειρά με ληστεία και γενικά τον κόσμο του εγκλήματος κάνει πάταγο, τότε θα βάλει στη φαρέτρα του κι άλλες τέτοιες ιδέες, θα τις κάνει ταινίες ή σειρές και θα πατήσει όσο δεν πάει πάνω στην επιτυχία.

Το Shadow And Bone είναι μια σειρά τέτοιας λογικής. Είδε το Netflix ότι με το Witcher αναβάθμισε πάρα πολύ το περιεχόμενο του σε επίπεδο επίδρασης στον θεατή και κινήθηκε για να βρει την μυθολογία εκείνη που θα μπορούσε να του δώσει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα μέχρι να επιστρέψει η δεύτερη σεζόν του Witcher.

Πότε υπολογίζεται να επιστρέψει αυτή; Το 2022. Τι έχουμε τώρα; 2021. Πόσος καιρός έχει περάσει από την 1η σεζόν; 1.5 έτος. Πάρε λοιπόν το Shadow And Bone για να γλυκαθείς.

Στη σειρά που είναι βασισμένη στην τριλογία βιβλίων της Λάι Μπαρντούγκο και η οποία προσαρμόστηκε σε αρκετά σημεία της για να αποκτήσει πολύ πιο συγκεκριμένο νόημα με βάση τις κατευθύνσεις του Netflix και όσων ήθελαν οι δημιουργοί της σειράς, η συγγραφέας δηλαδή και ο Έρικ Χάιζερερ (The Arrival), παρακολουθούμε την ιστορία της Αλίνα Στάρκοφ.

Shadow and Bone - Wikipedia

Σε έναν κόσμο που έχει διχοτομηθεί από την Πύλη του σκοταδιού, η Αλίνα ζει στην πλευρά των φτωχών, προφανώς, όμως πολύ σύντομα θα καταλάβει ότι είναι ευλογημένη.

Τους δύο κόσμους χωρίζει ένα φράγμα σκότους, ομίχλης και άμμου όπου κυριαρχούν τα βόλκρα, τέρατα που σκοτώνουν όποιον τολμήσει να περάσει. Γιατί για να περάσεις μέσα από κει, θες φως. Και το φως, όπως και ο θόρυβος, τα προσελκύει.

Στο πρώτο της ταξίδι μέσα από την Πύλη, η Αλίνα Στάρκοφ θα γνωρίσει τη δύναμη που κρύβει μέσα της, το κάλεσμα του Φωτός. Η Αλίνα είναι ο Γητευτής του Ήλιου, ο Διάμεσος του Ήλιου όπως μεταφράζεται κι αυτό γιατί καλεί με μια εσωτερική δύναμη το φως και ανοίγει δρόμο ασφάλειας στο μονοπάτι. Ταυτόχρονα, είναι μια Γκρίσα, άνθρωπος ανώτερης κάστας, ανώτερης φυλής και γι΄αυτό θα μπει γρήγορα στο στόχαστρο.

Στα χέρια του Ζοφού, του Άρχοντα του Σκότους, που είναι το ετερώνυμο της, η Στάρκοφ (γενικά κάτι παίζει με αυτό το όνομα, αφού είχαμε Σταρκ ήρωα στους Avengers, Σταρκ δικαιωμένους στο Game of Thrones) θα κληθεί να μάθει να τιθασεύει αυτή τη δύναμη, θα θεωρήσει πως είναι μέρος για να νιώσει ασφάλεια, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως φαίνονται.

Στην πλευρά της Πύλης που βρίσκεται, η καλοσύνη δεν είναι τόσο απλόχερη ώστε να την βρεις με το που βρεθείς εκεί. Ξέχωρα ότι πέραν των κρυφών κινήτρων του Ζοφού, έχει και μια τριάδα κυνηγών να την αναζητούν, ενώ υπάρχουν και οι φυλές των αγρίων που ζουν στο δάσος και έχουν βάλει στόχο τους Γκρίσα.

Το Shadow And Bone έχει συγκεντρώσει υψηλότατες βαθμολογίες στις πλατφόρμες χρηστών και κριτικών, παραπάνω απ΄όσο θα πόνταρε κανείς, δεδομένου ότι μιλάμε για μια μυθολογία που αγγίζει και το εφηβικό σινεμά σε κάποια χαρακτηριστικά του.

Φέρει επίσης ένα βάρος αφού εκτός από την ταύτιση με το Witcher, αρκετοί την αποκάλεσαν το Game Of Thrones του Netflix, χαρακτηρισμό που πρέπει να τον έχουμε ακούσε για πάνω από 3 σειρές τα τελευταία χρόνια. Αυτό το βάρος συνίσταται στο ότι αν δεις τη σειρά με την προσδοκία να γίνει κάτι από GoT, θα απογοητευτείς. Αν όμως την αντιμετωπίσεις ως κάτι ξεχωριστό, που τέτοια είναι, τότε θα καταλάβεις ότι χτίζεται μια μυθολογία.

Σε αυτή την πρώτη σεζόν, στα 8 της επεισόδια, έχει αρκετές σκηνές που διακόπτουν το fantasy, το παραμυθικό στοιχείο και νιώθεις σα να βλέπεις το Ημερολόγιο Μιας Πριγκίπισσας – εννοείται πως έχουμε δει και τα 2 – αλλά είναι σκηνές ως επί το πλείστον απαραίτητες για άλλες σκηνές που έρχονται στα επόμενα επεισόδια και ενδεχομένως και στη δεύτερη σεζόν.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours