Ο Τσιτσιπάς αποκλείστηκε από τον Αλκαράθ και εξέφρασε τα παράπονά του για όσα του καταλογίζουν

MATTHEW STOCKMAN VIA GETTY IMAGESΟ

Για μία ακόμα φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να προκριθεί στους «16» του US Open.

Το παιδί θαύμα του Ισπανικού τένις ο 18χρονος Κάρλος Αλκαράθ, νίκησε 3-2 σετ τον Τσιτσιπά και ήταν αυτός που πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει τον Πέτερ Γκόγιοβτσικ.

Για το θέμα αυτό μετά το τέλος του αγώνα, ο Έλληνας τενίστας τόνισε:
«Δεν προσποιούμαι ότι όλοι με αγαπάνε. Δεν είναι στις προθέσεις μου να με αγαπάνε όλοι. Ο καθένας μπορεί να έχει τον αγαπημένο του παίκτη. Ο κόσμος δεν ξέρει, αυτό είναι το θέμα. Δεν είναι στον αθλητισμό, δεν ξέρει τι συμβαίνει. Όλες αυτές οι κατηγορίες είναι λανθασμένες. Με εξέπληξε η συμπεριφορά του κοινού, αλλά δεν άφησα τον εαυτό μου να τον πάρει από κάτω, επειδή ήμουν εκεί έξω και έπαιζα παιχνίδι».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η στήριξη των fans είναι σημαντική, αλλά πρέπει να βγεις έξω και να παίξεις. Ξέρω ότι ό΄λα αυτά τα πράγματα έγιναν εναντίον μου χωρίς λόγο. Πήρα toilet break σαν κάθε κανονικός αθλητής. Μπορεί να έκανα λίγο περισσότερο από άλλους αθλητές, αλλά αν υπήρχε ένας κανονισμός που να έλεγε ότι δεν μπορώ να κάνω παραπάνω από ένα συγκεκριμένο χρόνο, θα τον ακολουθούσα. Ο κόσμος όμως δεν καταλαβαίνει. Είναι εδώ για το θέαμα. Θέλουν να δουν τένις. Είναι ανυπόμονοι, ειδικά η νέα γενιά. Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να αλλάξω τα βρεγμένα ρούχα με στεγνά ρούχα. Προφανώς, είναι τεράστιο ζήτημα αυτό. Και κανείς δεν συζητάει για άλλα θέματα. Όπως όταν οι παίκτες κάνουν περισσότερο χρόνο από όσο επιτρέπεται για να κάνουν στα σερβίς. Κάτι που για μένα είναι δύσκολο, όταν κρύωνα και έχανα το ρυθμό μου. Έπρεπε να περιμένω 30-35 δευτερόλεπτα ανάμεσα στα σερβίς, ενώ έπρεπε να περιμένω πολύ ώρα μεταξύ πρώτου και δεύτερο σερβίς. Δεν παραπονέθηκα όμως. Δεν υπάρχει κανόνας που να λέει πόσο χρόνο έχεις μεταξύ των πρώτων και δεύτερων σερβίς, οπότε το σεβάστηκα αυτό».

Πηγή:huffingtonpost.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours