Κάθε τι καινούργιο και καινοτόμο, προκαλεί ποικίλα συναισθήματα, αρνητικά και θετικά. Σε κάποιους αρέσει και σε κάποιους δεν αρέσει. Οι Γάλλοι ξέρουν να τολμούν, να εκπλήσσουν με νέα πράγματα, που σίγουρα δεν μπορεί να αρέσουν σε όλους. Το θέμα είναι να μην είναι απογοητευτικά στο σύνολό τους.

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων, είχε το καινούργιο στοιχείο. Είχε την καινοτομία. Είχε και την πρόκληση.

Ο συντηρητικός κόσμος, σίγουρα ενοχλήθηκε με την εμμονή τους, για την υπερπροβολή της Woke ατζέντας στην τελετή έναρξης.

Οι αριστεροί το ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους βλέποντας, Τρανς και παλληκάρια να γίνονται μαλλιά κουβάρια.

Όλο αυτό το παρατράγουδο για το συντηρητικό κόσμο, περιορίστηκε στο κομμάτι της μόδας, που είναι στοιχείο της Γαλλικής κουλτούρας και του πολιτισμού τους. Η μόδα όμως, όπως όλοι γνωρίζουμε δεν είναι μόνο η Ναόμι Κάμπελ και η Σίντι Κρόφορντ, είναι και οι άντρες που παίρνουν μέρος και στη συντριπτική τους πλειοψηφία, κυρίως τις τελευταίες δεκαετίες, ανήκουν στη gay κοινότητα.

Το ότι σε αυτό το κομμάτι του show, υπήρχε μια δόση υπερβολής με τους μουσάτους που φορούσαν ψηλοτάκουνες μπότες και ζαρτιέρες, είναι γεγονός. Αυτό όμως από μόνο του, δεν είναι ικανό να ακυρώσει όλο το υπόλοιπο υπερθέαμα, που έγινε σε ανοιχτό χώρο, υπό καταρρακτώδη βροχή και είχε ένα άρτιο αποτέλεσμα, που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί σε τελετή έναρξης Ολυμπιακών αγώνων.

Για μια ακόμη φορά, οι Γάλλοι άνοιξαν το δρόμο, κι έσπασαν το κατεστημένο, ξεφεύγοντας από τις τελετές κλισέ.

Είναι για μια ακόμη φορά πρωτοπόροι. Θεωρώ ότι έκαναν μια ακόμη επανάσταση και βγήκαν νικητές, παρά τις όποιες αντιδράσεις προκάλεσε αυτή η ρήξη με το κατεστημένο.

About Post Author

Krikor Tsakitzian

Δημοσιογράφος

You May Also Like

More From Author