Ελλάδα – Ισπανία 9-11: Σοκαριστικός αποκλεισμός για την Εθνική πόλο ανδρών με ισοφάριση στο τελευταίο δευτερόλεπτο και ήττα στα πέναλτι

Σοκαριστική ήττα της Εθνικής πόλο από την Ισπανία στον ημιτελικό με απίστευτη ανατροπή και αποκλεισμό στα πέναλτι μετά από ισοφάριση στο τελευταίο δευτερόλεπτο

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών της Ελλάδας υπέστη έναν δραματικό αποκλεισμό από την Ισπανία στον ημιτελικό, χάνοντας με 9-11 στα πέναλτι, αφού δέχθηκε ισοφάριση στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα. Παρά τις προσπάθειες και τις καλές επεμβάσεις του Τζωρτζάτου, η Ελλάδα δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της, ειδικά σε επιθέσεις με παίκτη παραπάνω. Η Ισπανία, με πιο οργανωμένες επιθετικές προσπάθειες, πήρε το προβάδισμα και τελικά επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι, αφήνοντας την ελληνική ομάδα εκτός τελικού.

Πιο αναλυτικά

Η Ισπανία αποδείχθηκε η πιο δύσκολη… πίστα για την Εθνική πόλο ανδρών. Η Ελλάδα ηττήθηκε στον ημιτελικό με απίστευτο τρόπο. Γνωρίζοντας την ισοφάριση στο τελευταίο δευτερόλεπτο (7-7) και τρλικά την ήττα στη διαδικασία των πέναλτι (9-11)

Η Ελλάδα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα που είχε σε επίθεση με παίκτη παραπάνω, στην εκκίνηση του αγώνα. Το έκανε η Ισπανία, ανοίγοντας το σκορ (0-1) με τον Μπούστος. Η Εθνική πόλο δεν μπόρεσε να σκοράρει για δεύτερη φορά στον παίκτη παραπάνω, έχοντας δοκάρι με τον Κάκαρη.

Η Ισπανία έδειξε να κάνει πιο σωστά δομημένες επιθετικές προσπάθειες και -σε επίθεση με δυο παίκτες παραπάνω- έφτασε στο 0-2 με τον Σαναχούια. Λίγο μετά, η Ελλάδα έφτασε στο πρώτο της γκολ στον ημιτελικό, με τον Γενηδουνιά να είναι εύστοχος σε εκτέλεση πέναλτι. Η Ισπανία πέτυχε το τρίτο της τέρμα και πάλι με τον Σαναχούια, για να έρθει και πάλι ο Γενηδουνιάς και να μειώνει (2-3). Στη φινάλε του πρώτου οκταλέπτου, η γαλανόλευκη είχε δοκάρι με τον Γκιουβέτση.

Η εθνική πόλο ανδρών ξεκίνησε το δεύτερο οκτάλεπτο με δοκάρι του Σκουμπάκη. Οι δυο ομάδες συνέχισαν να τα πηγαίνουν καλά στην άμυνα, με τον Τζωρτζάτο να κάνει ένα ακόμα καλό ματς στο τέρμα της Ελλάδας. Ακολούθησε μια φάση που στιγμάτισε τον αγώνα. Ο Χαλυβόπουλος έκανε βίαιη ενέργεια σε αντίπαλό του (από το VAR φάνηκε να ρίχνει γροθιά κάτω από το νερό) και αποβλήθηκε.

Η Ελλάδα έμεινε για τα επόμενα λεπτά με παίκτη λιγότερο, ενώ δέχθηκε το 2-4 από την εκτέλεση πέναλτι που πήρε από τη φάση και έκανε συνολικά ένα σερί 0-3 (2-6 έφτασε το σκορ). Η Τζωρτζάτος συνέχισε να κάνει μεγάλες επεμβάσεις, μέχρι να περάσει ο χρόνος και να επανέλθει η αριθμητική ισορροπία στο ματς. Με το που Ελλάδα και Ισπανία ήρθαν στα ίσα, η γαλανόλευκη μείωσε στο σκορ (3-6) με τον Γκιουβέτση.

Αφού πέρασαν σχεδόν 3,5 λεπτά στην τρίτη περίοδο, ο Στέλιος Αργυρόπουλος ήταν αυτός που κατάφερε να σκοράρει -επιτέλους στο παίκτη παραπάνω για την Ελλάδα, αφού μέχρι εκείνο το σημείο είχε 0/8 προσπάθειες- μειώνοντας στα δυο γκολ τη διαφορά (4-6). η Εθνική πόλο ανδρών δεν μπόρεσε να σκοράρε σε επίθεση με δυο παίκτες παραπάνω κι έτσι να μειώσει κι άλλο, πριν την ολοκλήρωση του 3ου οκταλέπτου.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη ο διαιτητής απέβαλε με αντικατάσταση τον Γρανάδος, με την Εθνική να χάνει τεράστια ευκαιρία να μειώσει κι άλλο τη διαφορά, παίζοντας με δύο παραπάνω.

Η Ελλάδα συνέχισε να πιέζει και με ένα εντυπωσιακό μακρινό σουτ του Γκίλλα στην έναρξη του τέταρτου οκταλέπτου έκανε το 5-6, φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής την Ισπανία, για να έρθει λίγο μετά ο Πούρος και να ισοφαρίσει σε 6-6.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη ο διαιτητής απέβαλε με αντικατάσταση τον Γρανάδος, με την Εθνική να χάνει τεράστια ευκαιρία να μειώσει κι άλλο τη διαφορά, παίζοντας με δύο παραπάνω.

Η Ελλάδα συνέχισε να πιέζει και με ένα εντυπωσιακό μακρινό σουτ του Γκίλλα στην έναρξη του τέταρτου οκταλέπτου έκανε το 5-6, φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής την Ισπανία, για να έρθει λίγο μετά ο Πούρος και να ισοφαρίσει σε 6-6.

Ο Γκίλλας όμως, ξαναχτύπησε και με φανταστικό σουτ από τα έξι μέτρα νίκησε τον Αγκίρε και έβαλε για πρώτη φορά την Ελλάδα μπροστά στο σκορ με 7-6. Η Ελλάδα ήταν αγκαλιά με την πρόκριση, αλλά η Ισπανία δύο δευτερόλεπτα πριν από το τελευταίο σφύριγμα ισοφάρισε σε 7-7 και έστειλε το ματς στα πέναλτι.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-3, 1-0, 1-1,

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 1, Αργυρόπουλος 1, Χαλυβόπουλος, Γκίλλας 2, Καλογερόπουλος, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Παπανικολάου, Ανδρεάδης, Πούρος 1.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Νταβίντ Μάρτιν): Αγκίρε, Μουνάριθ, Γρανάδος 2, Σαναχούια 3, Ντε Τόρο, Λαρούμπε, Καμπάνας, Ταχούλ, Περόνε, Μπιέλ, Μπούστος 1, Λόριο, Χομίλα, Βαλέρα.

More From Author