Αμηχανία Τσίπρα για τα νέα μέτρα Μητσοτάκη- “Καλά είναι αλλά λίγα”…

Να κλέψει την παράσταση για την Οικονομία επεδίωκε ο Αλέξης Τσίπρας στην βουλή. Το σφυροκόπημα του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το συνολικό σχεδιασμό του στην αντιμετωπιση της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, είναι διαρκές και εντεινόμενο. Για αυτό και ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν τομεάρχης Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει τον διάδοχό του Χρήστο Σταικούρα σε στενό μαρκάρισμα με συνεχείς επιθετικές ανακοινώσεις.

Τελικά, αντί του σκληρού ροκ που ορεγόταν ο κ. Τσίπρας, είδε με αμηχανία τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει νέα μέτρα ελάφρυνσης. Χρειάστηκε να τα “χαιρετίσει” ως θετικά μάλιστα απλώς “¨λίγα”. Όπως λίγα βρίσκει η Κουμουνδούρου όσα μέτρα ελάφρυνσης ή στήριξης ανακοινώνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης που έφερε ο κορονοιός.

τσίπρας

Η αμηχανία έφερε γρήγορα εκνευρισμό.

Ιδιαίτερα όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χονδρικώς στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι αντιπολιτεύεται μια κυβέρνηση τάχα νεοφιλελέύθερη που δεν υπάρχει γιατί οι πρακτικές που μετήλθε για την στήριξη της οικονομίας είναι “σοσιαλδημοκρατικές”, εκεί μάλλον ο κ. Τσίπρας, “αφηνίασε”.

Τόσο έχασε τον έλεγχο που ξαναθυμήθηκε το επιχείρημα περί δραπέτευσης του πρωθυπουργού μέσω πρόωρων εκλογών.

Παρά τις συνεχείς διαψεύσεις του ίδιου ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε εκλογές και παρά τις εκτιμήσεις που πληθαίνουν στην Κουμουνδούρου ότι τελικά πράγματι ο κ. Μητσοτάκης δε σκοπεύει να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες κάλπες το φθινόπωρο ( ακόμα και τον Ιούλιο είχαν βρει ορισμένοι κομματικοί παράγοντες ως εκλογικό παράθυρο).

Ο κ. Τσίπρας ξαναζέστανε λοιπόν το αφήγημα περί “δραπέτευσης” της Κυβέρνησης από το τιμόνι της χώρας σερβίροντας στο πιάτο την απολύτως εύλογη ειρωνεία Μητσοτάκη :

“Εκ νέου τέλος στη σεναριολογία περί πρόωρων εκλογών έβαλε, στη διάρκεια της δευτερολογίας

“Δίνετε μερικές φορές την εντύπωση ότι ξυπνάτε κάθε βράδυ και λέτε εκλογές. Τι θα γίνει αν γίνουν εκλογές και αυτός ο πανικός είναι διάχυτος και σε εσάς και στα στελέχη σας” του είπε ο πρωθυπουργός εντελώς δηκτικά και συνέχισε ανηλεώς το πλαγιοκόπημα:

“Να ηρεμήσετε. Μπορώ να αποκαταστήσω την ηρεμία του ύπνου σας και να διασφαλίσω ότι θα πάτε διακοπές άνετα το καλοκαίρι. Δε θα γίνουν εκλογές πριν το τέλος της τετραετίας. Μπορείτε λοιπόν να μην έχετε αυτήν την ανησυχία και εσείς και τα στελέχη σας. Η χώρα δε χρειάζεται σε καμία περίπτωση εκλογές. Η κυβέρνηση έχει πολιτικό κεφάλαιο, το οποίο προτίθεται να επενδύσει”.

Αναμφίβολα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και σύσσωμο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην ιδέα ότι είναι ανοιχτό το σενάριο των πρόωρων εκλογών με ορίζοντα το Φθινόπωρο , (υπήρχαν πολλές σχετικές εισηγήσεις στον πρωθυπουργό εξάλλου από υπουργούς και συνεργάτες του), τους έκοβε “κρύος” ιδρώτας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταρρεύσει μεν δημοσκοπικά ούτε απειλείται η πρωτοκαθεδρία του από το ΚΙΝΑΛ της Φώφης Γεννηματά μεν αλλά δεν έχει φτάσει καν την εκλογική επιρροή του περασμένου Ιουλίου που έλαβε 32% του εκλογικού σώματος.

Το αυτογκόλ του κ. Τσίπρα που ξαναθύμισε πόσο δεν θέλει ούτε να σκέφτεται το ενδεχόμενο εκλογών το επόμενο διάστημα, ήταν απολύτως ενδεικτικό του εκνευρισμού και της αμηχανίας του από τη χθεσινή “ρελάνς” Μητσοτάκη.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours