Αποκαλυπτικό: Σε ΕΤΕ, ΔΕΗ και ΗΣΑΠ οι περισσότερες «χρυσές» συντάξεις

Προσπάθεια να διαχειριστεί το «σοκ» των εξωπραγματικών συντάξεων καταβάλει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης, έχοντας ήδη εστιάσει σε τρεις κατηγορίες συνταξιοδοτικών αποφάσεων.

Το mononews.gr αποκαλύπτει τον πίνακα με τις οριστικές συντάξεις που εκδόθηκαν από με το Νόμο Κατρούγκαλου Ν. 4387/16 και το ακαθάριστο ποσό υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ.

Η πλειοψηφία των ασφαλισμένων που δικαιούνται τις «χρυσές» συντάξεις ήταν 104 εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα, ενώ ακολουθούν 91 στη ΔΕΗ και 12 στον ΗΣΑΠ.

Οι συντάξεις κυμαίνονται, όπως αποκαλύπτει ο πίνακας, από 3.000 έως 7.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εργασίας, οι κατηγορίες συντάξεων όπου έχει εντοπιστεί το πρόβλημα είναι οι εξής:

  • Οριστικές συντάξεις που έχουν ήδη εκδοθεί και καταβάλλονται όπως αποδεικνύεται από τον πίνακα.
  • Νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης, οι οποίες βρίσκονται υπό έκδοση και δεν έχουν αποδοθεί στους δικαιούχους. Πολλές από αυτές παραμένουν στα συρτάρια του υπουργείου Εργασίας από τον περασμένο Ιούλιο και δεν αποδόθηκαν στους δικαιούχους από την προηγούμενη ηγεσία.
  • Παλιές συντάξεις που μετά τον επανυπολογισμό τους με το νόμο Κατρούγκαλου οδήγησαν σε υπέρογκη αύξηση των καταβαλλόμενων ποσών. Το υπουργείο Εργασίας αναζητά εάν ξεκίνησε η καταβολή των αυξήσεων.

Το επιτελείο του υπουργείου αναζητά τη βέλτιστη λύση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που προέκυψε και να παγώσει την καταβολή υπέρογκων ποσών.

 

 

Το mononews.gr έχει αποκαλύψει τα τρία σενάρια που επεξεργάζεται ο κ. Βρούτσης, προκειμένου να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή νομοθετική διάταξη.

Πηγή:mononews.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours