Στο Δημοτικό Σχολείο του Κάστρου, στη Σίφνο, παρουσιάζεται ομαδική εικαστική έκθεση διακεκριμένων Ελλήνων δημιουργών, με τίτλο «Το ωραίο νησί»

Στο Δημοτικό Σχολείο του Κάστρου, στη Σίφνο, παρουσιάζεται ομαδική εικαστική έκθεση διακεκριμένων Ελλήνων δημιουργών, με τίτλο «Το ωραίο νησί». Η έκθεση διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σίφνου. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Ίρις Κρητικού.

Ο τίτλος της έκθεσης, προερχόμενος από το ομότιτλο ποίημα του Σίφνιου ποιητή Ιωάννη Γρυπάρη, αποτελεί αφετηρία έμπνευσης και ταυτόχρονα άμεσο πεδίο αναφοράς, για τα μικρά και τα μεγάλα ωραία του αγαπημένου τόπου.

Στην έκθεση, που αποτελεί ταυτόχρονα έμμεσο φόρο τιμής στον Παναγιώτη Τέτση, για τον οποίο η Σίφνος υπήρξε δεύτερη και θετή πατρίδα, συναντιούνται και συνδιαλέγονται πολύτιμες μικρές και μεγαλύτερες ετερότητες, ποικίλα θραύσματα πνευματικότητας και πηγαίας ομορφιάς που ενώ ξεπηδούν από διαφορετική οπτική και εννοιολογική προσέγγιση και γραφή, επιτυγχάνουν να αποτελέσουν ένα ιδανικό πρωτογενές αφηγηματικό και συμβολικό αλφάβητο του τόπου. «Το Ωραίο Νησί» της έκθεσης, η Σίφνος, αποτελεί ένα ανοιχτό θέμα σχεδιασμού και προτάσεων: συναισθηματικός τόπος, λευκό τοπίο αντικειμενικής ωραιότητας ή υποκειμενικής μνήμης, άχρονο θέρος ή ευτυχισμένη ουτοπία, πεδίο φωτός και αυτογνωσίας, λιτή επανεξέταση του έσω κόσμου, νερό και χώμα, επαναπροσέγγιση ενός δυνητικού προορισμού, αρχή και κατάληξη ενός ταξιδιού…

Μέλημα τόσο των διοργανωτών όσο και της επιμελήτριας αποτελούν τόσο η επιθυμία της μνημόνευσης του τόπου μέσα από το ίδιο του το ανεπεξέργαστο φωτεινό υλικό, όσο και η δημιουργία ενός ικανού πεδίου εικαστικού διαλόγου που γεφυρώνει πολλές διαφορετικές σύγχρονες αναφορές και τάσεις.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους:
Γιάννης Αδαμάκος, Διαμαντής Αϊδίνης, Αλέξης Βερούκας, Νανά Βέττα, Γιώργος Ζογγολόπουλος, Στέλλα Μελετοπούλου, Παναγιώτης Τέτσης, Ράνια Ράγκου, Γιώργος Ρόρρης, Μαρία Φιλοπούλου, Γιώργος Χαδούλης

Τα έργα έχουν παραχωρηθεί από ιδιωτικές συλλογές και από τους συμμετέχοντες εικαστικούς.

Στο πλαίσιο της έκθεσης προγραμματίζεται συνοδευτική ομότιτλη έκδοση.

 

 

Χώρος: Δημοτικό Σχολείο Κάστρου, Σίφνος

Εγκαίνια: Παρασκευή 9 Αυγούστου, ώρα 20.00

Διάρκεια έκθεσης: 9 Αυγούστου – 15 Σεπτεμβρίου 2019

Ημέρες & Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, 19.00 – 23.00

Είσοδος ελεύθερη  

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours